• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Vali Altıparmak: “Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun”

Vali Altıparmak: “Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun”
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Altıparmak mesajında şu ifadelere yer verdi; "Toplumumuzda aile ocağının temel taşı durumundaki kadınlarımızın aile içindeki ve toplum yaşamımızdaki yerinin anlatılması ve onların karşılaştıkları sorunların doğru olarak tespit edilerek bu sorunlara çözüm üretilmesi için gereken toplum bilincinin oluşturulması amacıyla çağdaş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de 8 Mart tarihi "Dünya Kadınlar Günü" olarak kutlanmaktadır.

Türk toplumunda ve aile yaşamımızda seçkin ve saygın yeri olan kadınlarımızın, bu anlamlı ve özel günlerini içtenlikle kutluyor, kendilerine hak ettikleri saygıyı gördükleri sorunlarının çözüldüğü sağlıklı, huzurlu bir yaşam ve dünya diliyorum.

"Dünya yüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir" diyen büyük önderimiz Atatürk, dünyadaki gelişmiş birçok ülkeden önce Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkını 05 Aralık 1934 tarihinde yasal düzenleme ile vererek Türk Kadınına dünya milletlerinin kadına verdikleri değerin üstünde bir değer vermiştir.

Bugün, dünyadaki ve ülkemizdeki birçok olumsuzluk kadının sosyal hayattaki gerçek yerini alamamasından kaynaklanmaktadır. Dünyayı, bu olumsuzluklardan ve çıkmazlardan, ancak kadının "Anne sevgisi ve ince duygusu" kurtarabilir. Çünkü çocuklarımızı, kadınlarımız, yani annelerimiz geleceğe hazırlamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, kadınlarımızın, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nü içtenlikle kutluyor, kadınlarımıza şiddetten uzak ve daha mutlu bir yaşam diliyor, kadına şiddeti reva gören herkesi insaf ve hoşgörüye davet ediyorum.

Beşeriyetin annesi bütün kadınlarımıza sağlıklı ve mutlu bir dünya temennisiyle en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim