• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Vali Ali Fidan Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Vali Ali Fidan Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Düzce Valisi Ali Fidan ve birim müdürleri merkez mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Düzce Valisi Ali Fidan ve birim müdürleri merkez mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Toplantıda hem sosyal alanda hem de asayiş konusunda muhtarlar bilgilendirildi.

Merkez Mahalle Muhtarlarına yönelik olarak düzenlenen toplantıya Vali Ali Fidan başkanlık etti. Yenikent Polis merkezinde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ali Fidan, muhtarların devlet ile vatandaş arasında köprü olduğunu söyleyerek, hizmetlerin daha hızlı ulaşması için muhtarlarla diyalog halinde olmak istediklerini belirtti.

Vali Ali Fidan, "Mahalle muhtarlarımızla bir araya geldik. Mahallelerimizde, ilimizde neler oluyor görüşelim istedik. Daha çok asayiş yönünden sorunları dinleyelim. Başta uyuşturucu ile mücadele, hırsızlık konusunda yaptığımız çalışmalar, bunların vatandaşlara yansıması, ilave yapılması gereken şeyler konusunda sizlerin görüşlerini almak istedik. Sizler mahallelerimizde vatandaşlarımızla en yakın diyalog halinde olan insanlarsınız. Muhtarlık, devlet ile vatandaş arasında köprü vazifesi gören bir makam. Dolayısıyla sizin görüşleriniz bizim için önemli. Eğitim alanında okullarımızda bir takım çalışmalarımız var. Sağlık hizmetlerini konuşacağız. Sosyal alanda maddi durumu olmayan, devlet yardımı almak isteyen vatandaşlarımızı bizlere bildirin. Kurumlarımız bu konularda çalışmalar yapıyor ama aksaklıklar olabilir. Onun için muhtarlarımızın bunları bize bildirmeleri önemli. Bizim anlayışımız tüm kesimlerle istişare yaparak bu konuları değerlendirmek, sizlerin de görüşlerini alarak hizmetlerin hızlı yürütülmesini sağlamak" dedi.

Toplantının devamında daire müdürleri tek tek kürsüye çıkarak yapılan çalışmaları anlattılar. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, toplumun dezavantajlı kesimine çok önemli hizmetler sunduklarını söylerken, muhtarların müdürlüğünün gözü kulağı olmasını istedi.

Yıldırım, "Özellikle engelli, yaşlı vatandaşlarımız, şiddete maruz kalan kadınlarımız, istismar edilen çocuklar, suça sürüklenen çocuklar, ekonomik yoksulluk içinde olan aileler konusunda hemen hemen her mahallede ihtiyaçlar olduğunu görüyoruz. Mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızı en iyi muhtarlarımız biliyor. Muhtarlarımızdan mahallelerinde Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün hem gözü hem kulağı olsun istiyoruz. Sizler bizim hizmetlerimize giren konuları bize çok hızlı ulaştırdığınız takdirde hem hangi hizmet modelinin uygulanması gerektiğine birlikte karar vermiş olacağız, hem de hizmet almayan vatandaşımız kalmayacak" şeklinde konuştu.

Yıldırım'ın konuşmasının ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Ercan Öztürk tarafından vatandaşlara yapılan ayni ve nakdi yardımlar anlatıldı.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman da, eğitim alanında yapılan çalışmaları anlattı, okul ve öğretmen sayıları hakkında bilgi veren Yurtman, yeni eğitime başlayan okullardan da söz etti.

Daha sonra kürsüye gelen İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, emniyetin Düzce merkezde hizmet verdiği ekip sayıları hakkında bilgi verdi, 2014-2015 yılı asayiş olaylarının karşılaştırmasını yaptı, geçen yıla oranla suç sayılarında azalma olduğunu vurguladı.

Akyüz, "2015 yılı 21 Aralık itibariyle 2014 yılı asayiş olaylarını karşılaştırdığımızda, 2014 yılında 3 bin 457 kişiye karşı olay meydana gelmiş bu 2015 yılında 2 bin 667'ye düşmüş. Bin 255 mala karşı olay meydana gelmiş 2014 yılında 2015 yılında ise 800 olay meydana gelmiş. 2014 yılında İş kazası, intihar, kayıp şahıs gibi olaylar Bin 393 adet, 2015 yılında ise Bin 163 tane meydana gelmiş. 2014'teki olaylardan yüzde 22 oranında bir azalma meydana gelmiş. Almış olduğumuz önleyici tedbirler ve yapmış olduğumuz uygulamalarla suç oranını azaltmada başarılı olduğumuza inanıyoruz" dedi ve telefon dolandırıcılarına karşı da açıklayıcı bilgiler verdi.

Vali Ali Fidan Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Vali Ali Fidan Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim