• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Vali Ahmet Okur’un 18 Mart Ve Çanakkale Zaferinin 101. Yıl Dönümü Mesajı

Vali Ahmet Okur’un 18 Mart Ve Çanakkale Zaferinin 101. Yıl Dönümü Mesajı
Uşak Valisi Okur, "Bundan tam 101 yıl önce bugün Türk ve Dünya tarihinin sayfalarına altın harflerle yazılmış bir destanın; 18 Mart Şehitler Günü...

Uşak Valisi Okur, "Bundan tam 101 yıl önce bugün Türk ve Dünya tarihinin sayfalarına altın harflerle yazılmış bir destanın; 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümünü kutluyor ve bu muhteşem zaferin tüm kahramanlarını, aziz ecdadımızı bir kez daha hürmet ve şükranla yad ediyorum" dedi.

Uşak Valisi Ahmet Okur açıklamasının devamında şunları belirtti; "Tarih boyunca, bağımsızlığı, vatanı-milleti-bayrağı ve mukaddes değerleri uğruna her zaman en değerli varlığı olan hayatını-canını ortaya koymuş milletimiz, bu uğurda binlerce şehit ve gazi vermiştir. Çanakkale Zaferi, zamanın en donanımlı orduları, savaş gemileri ve silahlarıyla yaptıkları saldırıya karşı; bin bir türlü imkânsızlık içinde, bir dakika sonra şehit olacağını bilen, göğsü iman dolu, vatan-millet-bayrak aşığı kahramanların dünyanın en güçlü ordularına karşı yazdığı şanlı bir destandır. İşte bu destanın yazıldığı Çanakkale Savaşları tüm dünyanın şahit olduğu, bizim için zafer, aziz vatanımıza kastedenler için büyük bir hezimetin yaşandığı, adeta tarihin yeniden yazıldığı en önemli dönüm noktalarından birisidir.

Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal'in, mermilerinin olmadığını söyleyen Mehmetçiklere "Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum" diyen komutanlarına ve zafere olan inançlarıyla; mukaddes değerleri uğruna şahadete koştular. 215 okkalık mermileri topun kundağına süren Seyyid Ali Onbaşı gibi kahramanlar, yenilmez zannedilen dünyanın en büyük donanmalarını Çanakkale'nin serin sularının derinliğine gömerek Türk Milletinin büyüklüğünü tüm dünyaya bir kez daha gösterdiler.

İşte o mahşeri günde bu büyük destanı yazanlar, bundan sonra yine Kurtuluş Savaşında tüm Anadolu'da, Kore'de, Kıbrıs'ta yine vatanın bölünmez birliğinin muhafazası uğruna bugün de terörle mücadelede; vatan-millet-bayrak uğruna yüce milletimizin kahraman evlatları olarak hayatlarını ortaya koydular.

Bu şanlı zaferin 101. yılında hepimizin özellikle yeni neslimizin alması gereken büyük dersler, çok önemli ibret vesikaları vardır. Tarihini bilmeyen, tarihine sahip çıkmayanlar böylesine büyük zaferleri kazanamazlar. Bizler başta kendimiz olmak üzere bizleri büyük bir millet yapan unsurları çok iyi bilmek durumundayız. Aziz ecdadımızın karadan gemileri yürüttüğünü, üç kıtada yüzlerce yıl barış ve huzurla hükmettiğini, yeri geldiğinde de Çanakkale'de Dumlupınar'da nice destanlar yazdığını bir an bile unutmamalı, büyük ve şanlı tarihimizden aldığımız güç ile yeniden büyük ve güçlü Türkiye için yolumuza devam etmeliyiz.

Dün olduğu gibi bugün de aziz vatanımız ve üzerimizde dalgalanan şanlı bayrağımız için şehit düşen vatan evlatlarının aileleri, yakınları ve gazilerimiz; kalpleri vatan aşkıyla çarpan Mehmetçiklerimizin milletimize birer emanetidirler. Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'de "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin, bilâkis onlar diridirler. Fakat siz farkında değilsiniz" buyruluyor. İnanıyoruz ki onlar aramızdalar yanı başımızdalar. İşte bu hassasiyetle onların bize bıraktığı vatan toprağına ve geride bıraktıkları emanetlere sahip çıkmak da hepimizin görevidir.

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin Yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şehit ailelerimize, kahraman gazilerimize sağlık ve esenlik diliyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim