• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Vali Ahmet Okur İl Koordinasyon Kurulu'nda konuştu

Vali Ahmet Okur İl Koordinasyon Kurulu'nda konuştu
İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen ve Vali Ahmet Okur'un başkanlığını yaptığı İl Koordinasyon Kurulu 2016 yılı 3. dönem toplantısında...

İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen ve Vali Ahmet Okur'un başkanlığını yaptığı İl Koordinasyon Kurulu 2016 yılı 3. dönem toplantısında Türkiye'nin içinde bulunduğu süreç konuşuldu.

Toplantı öncesinde salonda bulunanlara seslenen Vali Okur, milletin yaşanan zorlu süreçte, 11 gündür tüm ülkede olduğu gibi Uşak'ta da meydanları doldurarak birlik ve beraberlik içerisinde bayrağına ve devletine sahip çıktığını kaydetti.

Uşak Valisi Ahmet Okur, "40 yıldır içimizde beslenen ve büyüyen, gizlenen; yılan zihniyetli, akrep tıynetli bir takım resmi görünüşlü üniforması olan milletin silahlarıyla millete namlu doğrultan ve bunu da hiç tereddüt etmeden, gözünü kırpmadan sanki bir düşmanla savaşır gibi kendi insanını kendi vatandaşını gördüğü her yerde ortadan kaldırmaya biçmeye imha etmeye odaklanmış bir guruptan bahsediyoruz. İnşallah büyük metanet ve kararlılıkla bu badireyi atlatacağımıza inanıyorum. 15 Temmuz gecesi Türk milleti kundaktaki iki aylık bebeğinden, 115 yaşında sandalyede yürüyen ninesine kadar her ferdi her düşüncedeki insanı darbe sözünü duyup, algılayıp, Sayın Cumhurbaşkanımızın "sokaklara inin" talimatıyla da hiç tereddüt etmeden olduğu yerdeki en yakın müdahale yerine koşa koşa gidip milletini ve devletini savunmakta dünyaya ve bütün devletlere özellikle darbe heveslilerine darbeye muhatap olan mazlum durumdaki diğer devletlere çok önemli bir ders vermiştir. Eli öpülesi bu millet tarihi bir tablo ortaya koydu." şeklinde konuştu.

Hainlik edenlerin cezasız kalmayacağını ifade eden Okur, FETÖ ile bağlantısı olduğu düşünülen kişi veya kişilerin de valilik bünyesinde kurulan OHAL bürosu ile irtibata geçilerek ihbar edilebileceğini duyurdu. Okur, "Bununla birlikte inanıyorum ki ülkemizde yaşanan badireyi en kısa sürede atlatarak kalkınma hedeflerimize emin adımlarla ilerleyeceğiz.Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz gelecekte çok parlak, çevresinde, dünyada sözü sayılır bir ülke olacağı konusundaki inancımı da ifade etmek istiyorum." dedi.

Konuşma sonrası Uşak Valisi Okur salonda bulunanları 15 Temmuz şehitleri için saygı duruşuna davet etti.

Öte yandan 2016 yılı 2. dönem yatırımlarının değerlendirildiği koordinasyon toplantısında, kuruluşların yürüttükleri projeler kapsamında yüzde 41 oranında nakdi gerçekleşmeye karşılık yüzde 44 fiziki gerçekleşme, belediyelerin yürüttükleri projeler toplamında ise yüzde 19 oranında nakdi gerçekleşmeye karşılık yüzde 37'lik bir fiziki gerçekleşme sağlandığı bilgisi paylaşıldı.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim