• BIST 9704.31
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Vakıftan İhtiyaç Sahiplerine Evlerde Ziyaret

Vakıftan İhtiyaç Sahiplerine Evlerde Ziyaret
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde ihtiyaç sahibi aileler, Alaşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından evlerinde...

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde ihtiyaç sahibi aileler, Alaşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından evlerinde ziyaret edilerek, durumlarının değerlendirilmesi, değişiklik olanların yeniden değerlendirilmesi yapılıyor.

Alaşehir kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Alaşehir'e bağlı toplam 87 mahallede bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin ekonomik, sağlık ve sosyal açıdan ihtiyaçlarını karşılıyor. Vakıf personelleri talepte bulunan ihtiyaç sahibi aileleri evlerinde ziyaret ederek, yardıma muhtaç olan ailelerin ekonomik, sağlık, engelli arabası ve sosyal ihtiyaçlarını karşılıyor. Vakıf elemanları yardım alan aileleri evlerinde periyodik olarak ta ziyaret ederek, durumlarında değişiklik olanları yeniden değerlendirmeye tabi tutuyor. Alaşehir kaymakamı Osman Bilgin, ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla ihtiyaçları karşılanan vatandaşlarımızın durumlarının ekonomik, sağlık, sosyal açıdan değerlendirilmesi ve tespiti açısında evlerinde ziyaret edilmesi ve durumlarında değişiklik olanların yeniden değerlendirilmesi kapsamında müdürlüğümüz personelleri tarafından evlerinde ziyaretlerde bulunuluyor. Vakıf personelimiz rutin ziyaretlerinde, bugün de ilçemiz Çamlıbel Mahallesinde oturan ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ettiler. Burada oturan ve 2014 yılında geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı yatalak hasta durumuna gelen 2 çocuk babası 47 Kazım Kavak da son durumunda değerlendirmeler yapıldı. Kazım Kavak 2014 yılında ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilerek, vakfımız tarafından ihtiyaçları karşılanmaya başlanmış. Hastanın genel ihtiyaçlarının Kaymakamlığımızca karşılandığı ve Alaşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından 2014 yılından itibaren; kendisine engelli maaşı, çocuklarına ekonomik yardım kapsamında aylık ücret, tedavisinin devamı süresince her ay düzenli olarak nakdi yardım ödemeleri devam ediyor" diye konuştu.

"YAKLAŞIK BİN LİRA DESTEK SAĞLANIYOR"

Alaşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından yapılan desteklerle ilgili bilgiler veren Kaymakam Bilgin, "Yatalak ve hasta durumda olan vatandaşımıza toplamda yaklaşık bin lira ekonomik destek sağlanıyor. Yatalak durumda olduğu için tekerlekli araba ihtiyacı uygun görülmemiştir. Vakıf olarak bu tür kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında hassasiyetle durulmakta ayni veya nakdi ihtiyaçları yakından takip edilmektedir. İlçemizdeki ihtiyaç sahibi veya yardıma muhtaç durumda olan kişiler özellikle muhtarlarımız kanalıyla tüm mahallelerimizde tek tek tespit edilerek, gerekli olan nakdi ve ayni yardım gibi düzenli maaş ödemesi kişinin ihtiyaç durumuna göre tekerlekli araba, akülü araba gibi sağlık, gerekirse bakıcı gibi her türlü ihtiyaçları karşılanmaktadır. Bunların yardım yapılma şeklinde önemli olan ihtiyacın ne olduğu ve yapılan yardımın ihtiyaç sahibinin ihtiyacını karşılayıp karşılamayacağının tespit edilmesidir. Mesela bu gün ziyaret edilen yatalak hasta durumda olan Kazım Kavak'ın bir epilepsi hastası olduğu doktor raporlarıyla tespit edilmiştir. Dolayısıyla bu kişinin tekerlekli sandalye kullanması sağlık şartları açısından problem yaratabilmektedir. Bu tür ihtiyaç sahibi ailelerin tekerlekli araba talebinde bulunmaları da doğru değildir. Vakfımız talepler ve doktor raporları doğrultusunda kişilerin taleplerini karşılıyor. Sosyal devlet olmanın gereği olan sosyal ve ekonomik yardımlar ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacının giderilmesi, ihtiyacına karşılık gelecek yardımların yapılmasına ve vatandaşlarımıza ziyaretlerimiz sürecektir" dedi.

Vakıftan İhtiyaç Sahiplerine Evlerde Ziyaret

Vakıftan İhtiyaç Sahiplerine Evlerde Ziyaret

Vakıftan İhtiyaç Sahiplerine Evlerde Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim