• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Vajinoplasti Ameliyatı

Vajinoplasti Ameliyatı
Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, vajinoplasti (vajina daraltma) ameliyatı hakkında bilgi verdi.

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, vajinoplasti (vajina daraltma) ameliyatı hakkında bilgi verdi.

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın konu ile ilgili açıklamalarında, "Vajinanın bir miktar geniş olması kendi doğal yapısına bağlı olarak gelişmiş olabilir. Ya da yaşın ilerlemesi ile kasların ve dokuların gevşeyip sarkmasından da kaynaklanabilir. Tabii vajinanın genişlemesindeki en sık rastlanan nedenlerden bir tanesi de esnek yapıya sahip olan vajinanın normal doğumlardan sonra genişlemesidir. Normal doğum yapılırken doğum kanalının aşırı derecede gerilip zorlanması nedeniyle epizyotomi adı verilen cerrahi kesilerin açılması ve bu kesilerin olması gerektiği gibi dikilmemesi, çok sayıda doğum yapmak ve iri bir bebek doğurmak gibi nedenler vajina kaslarının gevşemesine ve bollaşmasına sebep olur. Bu da özellikle cinsel birliktelikler sırasında önemli sorunlar ortaya çıkarabilir. Erkek cinsel organı iyice kavranamaz ya da vajina içinin nemlenmesi yeterli seviyede olmadığı için eşler arasında önemli problemlerin ortaya çıkmasına neden olur. Böyle bir durumu yaşayan kadın da kendine olan özgüvenini kaybederek cinsel hayattan uzak durmaya başlar. Oluşan bu durum birçok evlilik için oldukça büyük problemler meydana getirmiştir. Oysa bu soruna günümüzün gelişen cerrahi yöntem ve teknikleri ile gerçekleştirilen vajina daraltma ameliyatlarıyla kolaylıkla çözüm üretilebilmektedir. Böylece kadınlar normal cinsel hayatlarına rahatlıkla tekrar dönebilmekte ve mutluluğu yakalayabilmektedirler" dedi.

"VAJİNOPLASTİ AMELİYATI NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİR?"

Opr. Dr. Nazmi Bayçın gerçekleştirilen vajina ameliyatları hakkında, "Vajina daraltma ameliyatı ya da tıbbi adı ile Vajinoplasti ameliyatı daha önce bahsettiğimiz vajina genişlemesi ve bollaşması sorunlarını yaşayan genel sağlık durumu iyi olan evli, bekar, doğum yapmış, yapmamış ya da ileri yaşlardaki tüm kadınlara uygulanabilir. Bu operasyon uygun donanıma sahip bir hastanede lokal ya da genel anestezi altında gerçekleştirilebilir. Burada gerçekleştirilen cerrahi işlem sırasında vajina arka duvarından bir bölüm çıkarılarak alınır, gevşek olan vajina iç kasları sıkılaştırılır ve kesilen kenarlar birbirine yaklaştırılıp dikilir. Bu sayede de vajinanın daralması gerçekleştirilmiş olur. Genişlik olarak iki parmağın zorlanmadan gireceği bir genişlik ideal ölçülerdir. Vajina daraltma ameliyatı sırasında vajinanın daralmasının yanı sıra ana hedeflerden bir tanesi de vajina ve vulvaya da estetik açıdan daha iyi bir görünüm kazandırmak olmalıdır. Bu nedenle ameliyatın gayet iyi planlanması gerekir. Operasyon yaklaşık olarak 1 saat kadar sürer. Ameliyattan 3-4 saat sonra ise evinize gidebilirsiniz" açıklamasını yaptı.

"AMELİYAT SONRASI İYİLEŞME DÖNEMİ"

Dr. Bayçın, vajina daraltma ameliyatının iyileşme dönemi hakkında da şu bilgileri verdi:

"Ameliyat gerçekleştirildikten sonra neredeyse ağrınız hiç olmayacak. Ameliyatın hemen sonrasında günlük hayatınızı sürdürebilir hale gelebilirsiniz. Vajina içindeki cerrahi işlem sırasında kendi kendine eriyen dikişler kullanıldığı için dikiş aldırma zahmetine de katlanmak zorunda kalmayacaksınız. Ameliyat sonrasında cinsel ilişkiye verilecek 3-4 haftalık bir aradan sonra tekrar başlamakta sakınca olmayacaktır. Bu operasyon neredeyse yok denecek kadar az risk içermektedir. Bu ameliyatı geçirip ve sonrasında mutlu olmayan hasta yok denilebilir. Operasyon sonrasında kendinize olan güveniniz yerine gelir, cinsel hayatınız hareketlilik kazanır ve mutluluk adına çok önemli adımlar atmış olursunuz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim