• BIST 9538.72
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Vahşi Cinayetin Zanlısı Damat Çıktı

Vahşi Cinayetin Zanlısı Damat Çıktı
Adana'da 8 yıldır felç olduğu için yatalak olan ve ailesi düğüne gittiği sırada başı çekiçle ezilerek vahşice öldürülen Selami Çilingir'in katil...

Adana'da 8 yıldır felç olduğu için yatalak olan ve ailesi düğüne gittiği sırada başı çekiçle ezilerek vahşice öldürülen Selami Çilingir'in katil zanlısı damadı çıktı.

Olay Seyhan ilçesine bağlı Karakuyu Mahallesi 92001 Sokak'taki 41 numaralı evde 15 Kasım 2015 tarihinde meydana geldi. İddiaya göre, geçirdiği beyin kanaması nedeniyle felç olan ve 8 yıldır yatalak yaşayan Selami Çilingir (54), eşi ve çocukları Mersin'in Tarsus ilçesinde bir yakınlarının düğününe gittiği sırada kafasına çekiçle vurularak öldürülmüş halde karısı Nadiye Çilingir (55) tarafından bulundu. Eşinin yardım çığlıklarını duyan köylüler olay yerine geldi. Eve yakın yerde oturan damadı İsmail Çilingir de (36) sesi duyarak eve gelip kayınbabasını kucaklayarak gelen ambulansa koydu. Ancak sağlık görevlileri şahsın öldüğünü tespit etti. Bu arada olayın haber verilmesiyle Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Bürosu ekipleri, eve gelerek inceleme başlattı. Cinayet dedektifleri yaptıkları incelemede kapı ve pencerelerde zorlama olmadığını, eve anahtar kullanılarak girildiğini ve ev içinde bulunan kasadaki paranın ve altının alınmadığını tespit etti. Öldürülen Selami Çilingir'in kimseyle bir düşmanlığının bulunmadığını ve maddi durumunun iyi olduğunu öğrenen polis, diğer bilgileri de birleştirince cinayetin miras yüzünden işlenebileceği ihtimali üzerinde yoğunlaşmaya başladı.

YAKLAŞIK 100 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

Cinayet dedektifleri hemen özel bir ekip oluşturup 7 gün 24 saat mahallede bulunmaya başladı. Dedektifler miras üzerine yoğunlaşarak pay alabilecek herkese şüpheli gözüyle bakmaya başladı. Bir yandan suç aletini bulabilmek için ev etrafından bulunan ot ve çalıları kestiren polis, bir yandan da köyde bulunan yaklaşık 100 kişiyle görüşme yaptı. Suç aletini bulamayan polis, verilen ifadeleri değerlendirmeye aldı. Öldürülen Selami Şahin'in en küçük kızı Özlem Çilingir'in (30) kocası İsmail Çilingir de şüpheli olarak ifadesi alındı. Polis herkesin ifadesini aldıktan sonra ifadeleri karşılaştırdığında, damadın çelişkili ifadeler verdiği ve nerede olduğunu ispatlayamadığı görüldü.

ÖLDÜRÜP EVE GİTTİ, DUŞ ALDI, FİLM İZLEDİ

Olaydan sonra duş alıp kıyafetlerinin yıkanması şüphelerin İsmail Çilingir üzerinde yoğunlaşmasına neden oldu. Bu nedenle katil zanlısı ikinci kez gözaltına alındı. 3 gün gözaltına kalan İsmail Çilingir çapraz sorguda suçunu itiraf etti. Cinayeti miras yüzünden işlediğini söyleyen İsmail Çilingir, "Kayınbabam ve kaynanam evlatları arasında ayrım yapıyordu. Kayınbabam bundan 4-5 ay önce dolmuş hatlarını oğlu Aziz'in üzerine yaptı. Ben kayınbabamın bakımına hastaneye getirip götürülmesinde hep yardımcı oldum. Kaynanamdan maddi yardım istedim beni tersledi. Olay günü ben düğüne gitmedim. Kahvede otururken ailemin araçla önümden geçtiğini gördüm. Gittiklerinden emin olunca motosikletle birlikte kayınbabamın yan evinin oraya gittim. Orada bulunan keseri aldım ve eldiven giydim. Kimse beni görmesin diye yüzüme kar maskesi taktım. Ayakkabı içerisinde bulunan anahtarla evi açtım. Kayınbabam uyuyordu. 3 kere keseri kafasına vurdum. Keseri, eldiveni ve kar maskesini fosseptik çukuruna attım. Sonra eve gelerek çocuklarla birlikte televizyon izledim. Sonra öldüğü haberi gelince eve gidip yardımcı oldum. Çok pişmanım" dediği öğrenildi.

CENAZESİNİ GÖMDÜ, YAS TUTTU

Bu arada katil zanlısının ifadesinde, cenazenin hastaneye götürülmesi için yardımcı olduğunu da belirterek, "Sabaha kadar evin orada bekledik. Adli tıpa cenazeyi götürdük. Daha sonra cenazeyi alıp mahalle mezarlığına gömdük. Ben kendi ellerimle gömdüm kayınbabamı. Daha sonra da tekrar taziye evine gelerek 3 gün boyuna yas tuttum. Kimse benden şüphelenmedi" dediği belirlendi.

Polis ifade doğrultusunda evin yanında bulunan fosseptik çukurunda delil araması yaptı. Belediyenin vidanjörünü getirten polis fosseptik çukurunu tamamen boşaltarak katil zanlısının attığı çekiç, kar maskesi ve eldivenlere ulaştı.

Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen İsmail Çilingir, tutuklandı.

Vahşi Cinayetin Zanlısı Damat Çıktı

Vahşi Cinayetin Zanlısı Damat Çıktı

Vahşi Cinayetin Zanlısı Damat Çıktı

Vahşi Cinayetin Zanlısı Damat Çıktı

Vahşi Cinayetin Zanlısı Damat Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim