• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Vahittin Bozgeyik 2016 Şiir Ödülleri Sahiplerini Buldu

Vahittin Bozgeyik 2016 Şiir Ödülleri Sahiplerini Buldu
Gaziantepli gazeteci şair Vahittin Bozgeyik adına her yıl geleneksel olarak düzenlenen şiir yarışmasının 2016 ödül töreni Gaziantep Gazeteciler Cemiyetinde...

Gaziantepli gazeteci şair Vahittin Bozgeyik adına her yıl geleneksel olarak düzenlenen şiir yarışmasının 2016 ödül töreni Gaziantep Gazeteciler Cemiyetinde gerçekleşti. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği ödül töreninde dereceye giren eser sahiplerine ve jüri üyelerine ödülleri verildi.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nde (GGC) toplantı salonunda düzenlenen ödül törenine, GGC Başkanı İbrahim Ay, yönetim kurulu üyeleri, gazete, televizyon ve ajans temsilcileri, Gaziantepli şair, yazarların yanı sıra merhum Bozgeyik'in ailesi katıldı. Törende bir konuşma yapan GGC Başkanı İbrahim Ay, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nin kurucuları arasında yer alan ve Gaziantep basınının duayenlerinden merhum Vahittin Bozgeyik'in isminin yaşatılması için ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Ay, "Rahmetli Bozgeyik gazeteci-yazarlığının yanı sıra insan olarakda örnek biriydi. Bugün burada kendisini 11. ölüm yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Bu yarışmanın bundan sonraki yıllarda da devam etmesi için Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzun bilinmesini isterim. Bu yarışmaya katılan değerli ağabeylerimi kutluyorum. Bu yarışmanın asıl amacı ödülden ziyade rahmetli Vahettin Bozgeyik isminin kendisine yakışır bir şekilde anılmasıydı. Bu yarışmada göz nuru eserler yarıştı, yarışmaya katılanlara ve emeği geçen jüri üyelerine yürekten teşekkür ediyoruz" dedi.

BOZGEYİK GGC'YE TEŞEKKÜR ETTİ

Aile adına söz alan Nurettin Bozgeyik ise, GGC'ye teşekkür ederek babasının arkadaşlarına ve dostlarına katılımlarından dolayı minnet duyduğunu belirterek, "Geleneksel hale getirdiğimiz bu organizasyonu cemiyetimiz sahiplenmesi bizleri onurlandırdı. Başta cemiyet başkanımıza ve tüm gazeteci dostlarımıza yürekten teşekkür ediyor. İnşallah bu anma programını ileriki yıllarda da kapsamlı olarak devam ettireceğiz" dedi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Juri adına söz alan Fevzi Gönenç ise, konuklara rahmetli Vahittin Bozgeyik ile anılarını anlattı. Törende, Jüri üyeleri adına bir konuşma yapan şair Fevzi Günenç de, Vahittin Bozgeyik ile yaşadığı bir anısını anlatarak, merhum Bozgeyik'in gazeteciliğe ilk başladığı günlerdeki sıkıntılı dönemlerden bahsetti. Törende ayrıca, şairin ailesi adına konuşan Nurettin Bozgeyik ise, yarışmaya emeği geçen herkese teşekkür etti.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Her yıl Bozgeyik şiir yarışması kapsamında Türk şiirine önemli katkılarda bulunan Gaziantepli şairlere onur ödülü veriliyor. Jüri üyeleri bu yıl onur ödülünü şair Hüseyin Toprak ile şair Tamer Abuşoğluu'na vermeyi kararlaştırdı. Ödül töreninde şair Hüseyin Toprak'a plaketini şairin kardeşi Karaca Bozgeyik verdi. Tamer Abuşoğlu'na ise ödülünü Süleyman Bozgeyik takdim etti. Yarışmada "Gecenin Sağnağı" adlı şiiri ile birinciliğe layık görülen ve İzmir'den katılan Asım Gönen'in ödülünü Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay verdi.

Ayrıca, Fevzi Günenç, Filiz Punar, İbrahim Halil Aycan, Mehmet Kara, Nurettin Bozgeyik'ten oluşan seçici kurula da plaket takdim edildi.

Yarışmada jüri, birinciliği Bekir Dadır'ın "Afrodit'in Yetimleri" ile Asım Gönen'in "Gecenin Sağnağı" adlı şiirine vermeyi uygun buldu. Ayrıca, yarışmaya gönderilen şiirler arasında Nuran Kara'nın Aydınlanma Eylemi, İhsan Arı'nın Kent Ceylanı ve Hakan Unutmaz'ın "İlkyaz'ın Sukuşu" adlı şiirleri de övgüye değer bulundu.Ödüle layık görülen ve törene katılamayan şairlerin plaketleri ve övgüye değer bulunan şairlerin bröveleri adreslerine gönderilecek.

BEKİR DADIR İLE ASIM GÖNEN KİMDİR

Birinciliği paylaşan şairlerden Bekir Dadır 1993 Şanlıurfa doğumlu. İlk öğrenimini doğduğu kentte, orta öğrenimini Antalya'da yapan Dadır, halen Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde öğrenimini sürdürüyor. Birinciliği paylaşan diğer şair Asım Gönen ise, 1945 doğumlu olup Artvin'nin Ardanuç ilçesi Aydın köyünde dünyaya geldi ve yarışmaya 4 yaşından beri yaşamakta olduğu Kırşehir'den katıldı.

Öte yandan övgüye değer şiirlerin şairlerinden Nuran Kara Batman'lı, Hakan Unutmaz Denizlili, İhsan Arının da Karamanlı olduğu belirtildi.

Vahittin Bozgeyik 2016 Şiir Ödülleri Sahiplerini Buldu

Vahittin Bozgeyik 2016 Şiir Ödülleri Sahiplerini Buldu

Vahittin Bozgeyik 2016 Şiir Ödülleri Sahiplerini Buldu

Vahittin Bozgeyik 2016 Şiir Ödülleri Sahiplerini Buldu

Vahittin Bozgeyik 2016 Şiir Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim