• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Uzunyaylalı’dan İki Yeni Öykü Kitabı: Melekler Aramızda Ve Nar Bahçesi

Uzunyaylalı’dan İki Yeni Öykü Kitabı: Melekler Aramızda Ve Nar Bahçesi
Yazar M. Talât Uzunyaylalı'nın yeni öykü kitapları "Melekler Aramızda" ve "Nar Bahçesi" ile "Nene Hatun" adlı biyografik eseri okuyucuyla buluştu.

Yazar M. Talât Uzunyaylalı'nın yeni öykü kitapları "Melekler Aramızda" ve "Nar Bahçesi" ile "Nene Hatun" adlı biyografik eseri okuyucuyla buluştu.

Uzunyaylalı'nın, Melekler Aramızda (Cennet ve Cehennem'e Gezi) adını taşıyan öykü kitabında bir dervişin manevi yolculuğu anlatılıyor. İslam tasavvufunun önemli bir esası olan "Seyru Süluk" yöntemiyle insanın kendi varlığı ve Yaratıcıya dair farkındalığın arttığını, böylece kişinin, kendisi ve toplumla barışık bir insan olmasının mümkün hale gelebildiğini vurgulayan Uzunyaylalı, "Melekler Aramızda kitabı, tasavvuf okuluna kaydolmuş, derviş yahut sâlik denilen öğrencinin, nefsi ve onun tezkiyesi/arındırılmasıyla ilgili eğitiminin ne tür sonuçlar doğurabildiğini anlatan bir öykü kitabı," dedi.

Uzunyaylalı, Türk yazarların kültür eserlerinde tasavvufi konulara çok fazla yer verilmediğini; oysa Batılı yazarların eserlerinde, İslam ve daha başka kaynaklardan etkilenilerek, bu tür anlatımlara, özellikle romanlarda, bolca yer verildiğini ifade etti.

"Tasavvuf; bu gün, ülkemizde, istismar edilen, şekilcilikle üzeri örtülmüş bir konudur," diyen Uzunyaylalı, şunları kaydetti: "Oysa tasavvuf, kişinin varoluş problemini çözen belkide yegane bilgi yöntemdir. Bu yöntemin bugün büyük ve gerçek temsilcileri kalmamış olabilir; fakat elimizde muazzam bir tasavvuf birikimi vardır; koca bir kültür deryası. Bu deryayı modern kişinin tanıması lazımdır. Gerçek mutluluğu ve huzuru bulmak, kardeşliği samimi olarak yaşayabilmek, ancak bu tür bir eğitimden geçilerek elde edilebilir. Melekler Aramızda öykü kitabı tasavvufun bu yönüne dikkat çekiyor."

Uzunyaylalı'nın ikinci öykü kitabı, "Nar Bahçesi". Uzunyaylalı, bir öğretmenin öğrencileriyle ilişkileri bağlamında anlattığı Nar Behçesi'nde, yetişme çağındaki gençlerde değer oluşturmayı amaçlayan, farklı öykülere yer veriyor. Ancak, anlatıcı ve karakterler yoluyla tek bir öykü havası veren Nar Bahçesi'ndeki öykülerde, ahlaki ve manevi değerlerin insanın yaşantısındaki önemine dikkat çekiliyor.

Uzunyaylalı, "Nar Bahçesi'nde yer alan her bir öykü insanın duygu, düşünce, tutum ve davarınışyla ilgili bir yanlışlığa, eksikliğe ve olması gereken doğruya dikkat çekiyor. Bu öykülerin her biri gerçekten çok etkileyici ve ders çıkarıcı özelliktedir," şeklinde konuştu. Uzunyaylalı'nın her iki öykü kitabı da Babıali Kültür Yayıncılık'tan çıktı.

M.Talât Uzunyaylalı'nın üçüncü kitabı ise bir biyografi: "Nene Hatun." Atatürk Üniversitesi'nin, bir yıldan beri yayınladığı "Erzurumlu Yüzler" adlı biyografik kitaplar serisinin arasında yayınlanan Nene Hatun kitabı, bu güne kadar, 93 Harbi'nin efsane kadın kahramanı Nene Hatun'la ilgili yazılmış en geniş biyografik eser. Uzunyaylalı, daha önce yazdığı ve Nesil Yayınları arasında çıkan ve bugüne kadar 19 baskı yapan Efsane Kadın Nene Hatun romanında da, ünlü Türk kadın kahramanın, Aziziye Muharebesindeki öyküsünü anlatmıştı.

Uzunyaylalı’dan İki Yeni Öykü Kitabı: Melekler Aramızda Ve Nar Bahçesi

Uzunyaylalı’dan İki Yeni Öykü Kitabı: Melekler Aramızda Ve Nar Bahçesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim