• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Uzunköprü tek yürek

Uzunköprü tek yürek
Uzunköprü Belediye Meclisi, olağanüstü toplanarak, 15 Temmuz tarihinde gerçekleşen darbe girişimini kınadı ve darbe dönemlerindeki belediye başkanlarının...

Uzunköprü Belediye Meclisi, olağanüstü toplanarak, 15 Temmuz tarihinde gerçekleşen darbe girişimini kınadı ve darbe dönemlerindeki belediye başkanlarının fotoğrafları kaldırıldı.

Uzunköprü Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen olağanüstü toplantıya Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, siyasi parti ilçe başkanları ve meclis üyeleri katıldı. Meclis toplantısında Belediye Başkanı Enis İşbilen, toplantıya katılan tüm katılımcılara teşekkür ederek, darbeye karşı birlik ve beraber şekilde hareket etmeye devam edeceklerini söyledi. Meclis salonundaki toplantıda AK Parti İlçe Başkanı Çağatay Yılmaz, CHP İlçe Başkanı İnanç Sülüş, MHP İlçe Başkan Vekili Yusuf Özayazmalı, yaptıkları açıklamalarda darbeye karşı oldukları ifade edildi.

Uzunköprü Belediye Meclisi darbeye karşı yaptıkları ortak bildiri okundu. yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer veridi:

"15 Temmuz 2016 gecesi ülkemiz tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Halkımıza bu karanlık geceyi yaşatanları, halkımız hiçbir zaman affetmeyecektir. Bizler Belediye meclisini oluşturan Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyeleri olarak Uzunköprü halkı adına bu darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. "Anayasanın Değiştirilemez İlk 4 (Dört) Maddesi 1. Madde Devletin Şekli Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir. 2. Madde Cumhuriyetin Nitelikleri Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. 3. Madde Devletin bütünlüğü, resmi dili, bayrağı, milli marşı ve başkenti Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır."

Öte yandan Uzunköprü Belediye Meclisi aldığı kararla, darbe döneminde göreve getirilen belediye başkanlarının fotoğraflarını belediye duvarlarından kaldırdı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim