• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Uzundere, Türkiye’nin 11’inci Sakin Şehri Oldu

Uzundere, Türkiye’nin 11’inci Sakin Şehri Oldu
İzmir'in Seferihisar ilçesiyle başlayan Cittaslow (Sakin Şehir) akımının son üyesi Erzurum'un Uzundere ilçesi oldu.

İzmir'in Seferihisar ilçesiyle başlayan Cittaslow (Sakin Şehir) akımının son üyesi Erzurum'un Uzundere ilçesi oldu. Ayrıca Aydın Yenipazar'da bulunan "Yedi Bilgiler" İşletmesi de Cittaslow Dostu İşletme unvanını almayı başardı.

İtalya'nın Greve in Chianti şehrinde, Uluslararası Cittaslow İcra Kurulu toplantısı yapıldı. Polonya, Almanya, Güney Kore, İtalya, Belçika, ABD, İsviçre, Fransa, Çin, Macaristan ulusal koordinatörlerinin katıldığı toplantıda, yeni web sayfası, web tv projesi ve eğitim projeleri üzerinde çalışmalar yapıldı. Almanya, İtalya ve Tayvan'dan yeni katılan kentlerle birlikte Türkiye'den de Uzundere'nin üyeliğe kabul edilmesi alkışlarla karşılandı. Uzundere, Artvin- Şavşat'tan sonra Türkiye'nin 11'inci Sakin Şehri oldu.

Üyelik sertifikasını, Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan ve Uzundere Belediye Başkanı M. Halis Özsoy adına alan Cittaslow Genel Başkan Yardımcısı ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, üyeliğin alınmasında katkı veren gönüllüleri kutlayarak Uznudere'ye hayırlı olmasını diledi. Başkan Soyer, Cittaslow Dostu İşletme konusuna da değinerek, "Türkiye için bir ilk gerçekleşti. Yedi Bilgeler işletmesi, Türkiye'nin ilk "Cittaslow Dostu" işletmesi unvanını kazandı. Otel ve işletmeleri ile bu ödülü çoktan hak ediyorlardı. Sertifikalarını onlar adına almaktan dolayı gururluyum. Bilge Yamen, Gülgün Yamen ile Sevil Terzioğlu ve çalışanlarını bütün kalbimle kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

CİTTASLOW TÜRKİYE

Erzurum Uzundere ile birlikte Türkiye'deki Sakin Şehir listesi İzmir Seferihisar, Aydın Yenipazar, Muğla Akyaka, Çanakkale Gökçeada, Kırklareli Vize, Isparta Yalvaç, Sakarya Taraklı, Ordu Perşembe, Şanlıurfa Halfeti, Artvin Şavşat'tan oluşuyor. Türkiye'nin ilk Cittaslow'u olan Seferihisar, genel merkezde Türkiye'nin başkenti olarak kabul ediliyor. Türkiye'den Cittaslow olmak isteyen kentler, başvurularını Seferihisar'a yapıyor, incelemelerin ardından İtalya'daki birliğe götürülüyor.

CİTTASLOW

İtalyanca Citta (Şehir) ve İngilizce Slow (Yavaş) kelimelerinden oluşan Cittaslow "sakin şehir" anlamında kullanılmaktadır. Cittaslow ağı, küreselleşmenin şehirlerin dokusunu, sakinlerini ve yaşam tarzını standartlaştırmasını ve yerel özelliklerini ortadan kaldırmasını engellemek için SlowFood hareketinden ortaya çıkmış bir kentler birliğidir. Küreselleşmenin neden olduğu homojen mekanlardan biri olmak istemeyen, yerel kimliğini ve özelliklerini koruyarak dünya sahnesinde yer almak isteyen kasabaların ve kentlerin katıldığı bir birliktir.

Uzundere, Türkiye’nin 11’inci Sakin Şehri Oldu

Uzundere, Türkiye’nin 11’inci Sakin Şehri Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim