• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Üzüm Rekoltesinin Düşmesi Okul Üzümü Projesini Engelledi

Üzüm Rekoltesinin Düşmesi Okul Üzümü Projesini Engelledi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Geçen sene rekolte çok olduğu için elde kalan üzümlerin hem fiyat çok düşmesin hem çiftçimiz zarar...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Geçen sene rekolte çok olduğu için elde kalan üzümlerin hem fiyat çok düşmesin hem çiftçimiz zarar etmesin diyerek okullarda dağıtmıştık. Eğer tekrar yeniden böyle bir sıkıntı meydana gelirse devlet bunu tekrar gündeme getirir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, katıldığı bir program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin geçen yıllarda uygulanan ancak bu yıl uygulanmayan Okul Üzümü Projesi ile ilgili sorusu üzerine Özdağ, üzüm rekoltesinin bu yıl düşük olduğunu bu yüzden bu yıl Okul Üzümü Projesinin uygulanamadığını söyledi. Üzümün çok pahalı olduğunu anlatan Özdağ, şöyle konuştu: "Çünkü üzüm pahalı, rekolte düşük. Vatandaşlarımız üzümlerini rahat bir şekilde iç piyasada tüketti hem de Avrupa'ya ihraç etti. Geçen yıl rekolte çok olduğu için elde kalan üzümlerin hem fiyat çok düşmesin hem çiftçimiz zarar etmesin diyerek okullarımızda dağıtmıştık. Tekrar böyle bir sıkıntı meydana gelirse devlet bunu tekrar gündeme getirir."

Üzüm fiyatlarının şu an kilo başına 6 buçuk lira olduğunu hatırlatan Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "En son üzüm 5 buçuk liraydı. Vatandaş zaten üzümünü sattı. Üzüm yok fiyatlar çok yüksek. Biz bunu geçen sene tedbir olarak yapmıştık. Hatırlarsanız rekolte çok yüksekti. Normalde 220 bin ton olması gerekirken, 300 bin ton civarında çıkmıştı. Bu yıl don felaketi oldu. Dondan dolayı bir yandan TARSİM devreye girdi. Bir yandan biz afet nedeniyle yaklaşık 40 trilyon lira çiftçiye yardım yaptık. En azından zararlarını kısmen hafifletmek adına. 250 trilyon civarında para aktardık bu vatandaşlara. Bu yıl üzüm çok değil. Piyasada iyi şekilde satıldı. Bu sene yok şimdilik."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim