• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Uzmanlardan Spor Tavsiyeleri

Uzmanlardan Spor Tavsiyeleri
Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen "Sporcu ve Eklem Sağlığı" konulu söyleşiye katılan konusunda uzman konuklar, spor sakatlanmaları ve korunma...

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen "Sporcu ve Eklem Sağlığı" konulu söyleşiye katılan konusunda uzman konuklar, spor sakatlanmaları ve korunma yöntemleri ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

Spor, sağlıklı yaşamın vazgeçilmez bir parçası. Ancak, sporu doğru aletlerle doğru zamanda doğru şekilde yapmak gerekiyor. Spor yaparak form tutmak, vücudunu korumak ve güzelleşmek isteyenlerin sayısı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek artarken, bilinçsiz spor yapmanın faturası da ağır oluyor.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından Yazar Emrah Güçlü moderatörlüğünde Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşi programında, Op. Dr. Müjdat Ök, Op. Dr. Haldun Seyhan, milli sporcular ve profesyonel triatlet olan İpek Onaran ve Göksen Çınar, dinleyicilerle spor yaparken dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı.

'HAFTASONU SAVAŞÇISI OLMAYIN'

Dinleyicilere eklem sağlığı hakkında bilgiler veren Op. Dr. Haldun Seyhan, "Eklem dostu besinlerin alımı çok önemlidir. Özellikle eklem onarımı yapan besinler tüketin. Abartılı egzersiz yapmamaya özen gösterin. Haftasonu savaşçısı olmayın. Yani sadece hafta sonu değil, haftanın belirli günlerinde planlı ve programlı spor yapın. Bilinçsiz spor yaptığınız zaman en çok eklemlerinize zarar verirsiniz" dedi.

'KENDİNİZE UYGUN BİR BİSİKLET SEÇİN'

Bisiklet kullanırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda konuşan Op. Dr. Müjdat Ök ise "Bisiklet seçiminize dikkat etmeniz gerekiyor. Nerede hangi bisikleti kullanmanız gerektiğini bilmelisiniz. Özellikle eklemlere ve kaslara zarar vermemek açısından bisikletin vücudunuza uygun olması gerekiyor. Bisiklet kullanırken zorlayıcı bir başlangıç yapılmamalı. Vites ayarını ise kendinize göre yapmalısınız yoksa eklemlerinizi çok zorlarsınız" dedi.

'KAZANMAYIN AMA MUTLAKA DENEYİN'

Dinleyicilere dikkat çeken tavsiyelerde bulunan milli sporcu İpek Onaran da, "Spora başlamak isteyenlere tek tavsiyem isteklerinizi sakın bırakmayın ve mutlaka hayallerinizin peşinden koşun. Yapamayın, kazanamayın ama mutlaka deneyin önemli olan denemenizdir. Her zaman yapabileceğinize ve başarabileceğinize inanın. Spor yaparken programlı bir şekilde ilerleyin" diye konuştu.

'SPOR YAPARKEN, ACIKMADAN YİYİN, SUSAMADAN SU İÇİN'

Küçükçekmece Kürek Tesisleri'nde uzun yıllar spor yaptığını söyleyen milli sporcu Göksen Çınar ise, "Sporun bir numaralı kuralı acıkmadan yemek ve susamadan su içmektir. Yarışlarda sıvı tüketimi çok önemlidir. Vücudunuzdaki karbonhidrat ve protein dengesini çok iyi sağlamanız gerekiyor. Özelikle antrenman sonrası karın boşaldığı için karbonhidrat depolarını doldurmanız gerekiyor" dedi.

Uzmanlardan Spor Tavsiyeleri

Uzmanlardan Spor Tavsiyeleri

Uzmanlardan Spor Tavsiyeleri

Uzmanlardan Spor Tavsiyeleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim