• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Uzmanlardan Ramazan menüsü

Uzmanlardan Ramazan menüsü
Sağlık Bakanlığı uzmanları tarafından iftar ve sahur menülerine dikkat edilmesi gerektiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı uzmanlarının hazırladığı raporda, ramazanlarda hamur işleri tüketiminin arttığına dikkat çekilerek şöyle denildi: “Bu yıl ramazanın yaza rastlaması nedeni ile oruç tutanların sağlıklarına daha fazla önem vermeleri, iftar ve sahur mönüleri konusunda daha dikkatli olmaları gerekmektedir.”

SAHURU ATLAMAYIN

Vücuttaki su oranının yeterli düzeyde tutulmasının hayati önem taşıdığı belirtilen raporda, “Sahur öğününü atlamamak gerekir. Sahura kalkılmaması ya da sahurda sadece su içilmesinin zararlı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü bu yaklaşık 16 17 saat olan açlığı, ortalama 20 saate çıkarmaktadır. Bu da açlık kan şekerinin daha erken saatlerde düşmesine ve buna bağlı olarak günün daha verimsiz geçmesine neden olmaktadır. Sahurda süt, yoğurt, peynir, yumurta gibi besinlerden oluşan hafif bir kahvaltı yapılmalı ya da çorba, sebze ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan bir öğün tercih edilmelidir” denildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim