• BIST 9764.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Uzmanlardan Kadınlarda ‘Adet Düzensizliği’ Uyarıları

Uzmanlardan Kadınlarda ‘Adet Düzensizliği’ Uyarıları
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Sema Ağar Sezgin, kadınlarda adet düzensizliğinin ciddi hastalıkların habercisi olabileceğini, bu nedenle...

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Sema Ağar Sezgin, kadınlarda adet düzensizliğinin ciddi hastalıkların habercisi olabileceğini, bu nedenle ihmal edilmeyerek mutlaka araştırılması gerektiğini söyledi.

Kadınlarda adet düzensizliğinin çok sık karşılaşılan bir sorun olduğunu belirten Medical Park Ordu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Sema Ağar Sezgin, kadınlarda görülen adet düzensizliğinin hormonal nedenlerden olabileceği gibi, ciddi rahatsızlardan da kaynaklanabileceğini dikkat çekti. Dr. Sema Ağar Sezgin, "Düzenli adet 28 günde bir gelir ve 4-7 gün sürer, fakat 21 ile 35 günlük aralıklarla gelen adetler de normal kabul edilir. Geçici adet düzensizlikleri normal kabul edilse de uzun sürmesi durumunda başka hastalıkların belirtisi olabileceğinden vakit kaybedilmeden gerekli tedavinin yapılması için mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır" dedi.

Kadınlarda stres, mevsim değişiklikleri, aşırı kilo alımı veya kilo verimi gibi faktörlerin adet düzenini değiştirebileceğini dile getiren Opr. Dr. Sema Ağar Sezgin, "Hormonlardaki sorunlar, yumurtlama olmaması, yumurtlama sorunları, polikistik over hastalığı, yumurtalıklardaki kistler de adet düzensizliklerine yol açabilir. Rahimdeki miyomlar da rahim iç tabakasını etkiliyorsa, adet düzensizliğine sebep olabilir" diye konuştu.

"ADET DÜZENSİZLİĞİ TEDAVİ EDİLEBİLİR"

Adet düzensizliğinin sebepleri belirlendikten sonra gerekli tedavi uygulanarak sorunun çözülebileceğini ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Sema Ağar Sezgin, "Ağızdan alınan ilaçlar veya cerrahi tedavi gibi farklı ve çeşitli tedavi seçenekleri mevcuttur. Yeter ki adet düzensizliği küçümsenip, doğal ve basit bir sorunmuş gibi görülmesin. Çünkü düzensiz kanamalar çok ciddi sağlık problemlerinin ön habercisi olabilir. Bu nedenle sebebi mutlaka araştırılmalıdır ve sebebe yönelik tedavi düzenlenmelidir" açıklamasında bulundu.

"TEŞHİS KONULAMIYORSA YAŞAM DÜZENİNE BAKILMALIDIR"

Opr. Dr. Sema Ağar Sezgin, yapılan tetkiklerde hastanın adet düzensizliğine sebep olacak herhangi bir bulgu yoksa kişinin yaşam tarzına bakılması gerektiğini de vurgulayarak, "Aşırı kilolu bir kişiyse, kilo vermesi için bilgilendirilmelidir. Eğer aşırı zayıf biriyse, buna yönelik testler uygulanarak uygun kiloya gelmesi için bir uzmandan yardım alması sağlanabilir. Bunların dışında aşırı stres veya depresyon belirtileri varsa konu ile ilgili olarak bir uzmana yönlendirilir. Adet düzensizliğinin, altında yatan başka bir neden yoksa adet düzenleyici ilaçlar ile kolaylıkla düzene girmesi sağlanabilir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim