• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Uzmanlarda sonbaharda cilt hastalıkları uyarısı

Uzmanlarda sonbaharda cilt hastalıkları uyarısı
Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Yaşar, mevsim değişikliklerinin cildi etkilediğini, bu ani değişimler karışsında cilt kanserine kadar gidilebileceği...

Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Yaşar, mevsim değişikliklerinin cildi etkilediğini, bu ani değişimler karışsında cilt kanserine kadar gidilebileceği uyarısında bulundu.

Cildiye Uzmanı Doktor Ali Yaşar, yaz boyunca güneş ışınlarının olumsuz etkileri yüzünden hasar gören cildin yenilenmek için bir fırsat olduğunu belirterek, mevsim değişikliklerinde cilt hastalıklarının arttığını söyledi. Cildin, mevsim geçişlerinde yaşanan ani sıcak-soğuk hava değişimleri karşısında savunmasız kaldığını belirten Yaşar, bu durumun cilt esnekliğini sağlayan kolajen yapının bozulmasına ve ciltte protein kayıplarına, hücre yenilemede düşüşe sebep olarak, ileriki safhalarda cilt kanseri oluşumuna da zemin hazırlayabileceğini söyledi. Yaz sonrası görülen sağlık sorunlarının başında cilt problemlerinin geldiğini söyleyen Doktor Yaşar, "Güneş ışınları yüzünden oluşan cilt kırışıklığı-kuruluğu, güneş lekeleri, çillenme, cilt yapısında kalınlaşma, sivilceleşme, cilt sarkması ve kılcal damarların belirginleşmesi gibi rahatsızlıklar birçok kişinin ortak problemidir. Ancak cilt hasarı doğru analiz edildiğinde bu tarz sorunlardan kurtulmak mümkündür" diye konuştu.

Cildin nem dengesini sağlayan temel faktörün su olduğunu aktaran Yaşar, günde en az iki litre su içilmesi gerektiğini belirtti. Yaşar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suyun derideki oranı yüzde 10'un üzerinde olmalıdır. Ciltteki suyun azalması, egzama, pullanma, bazı deri hastalıkları ve enfeksiyonlara da zemin hazırlar. Bu sebeple günlük sıvı ihtiyacının mutlaka karşılanması gerekir. Asitli içecekler, alkol, çay-kahve ve sigara kullanımı sınırlandırılmalı, her gün yaklaşık 2 litre su içilmelidir. Su tüketiminin haricinde bitkisel çaylar, doğal meyve suları ve süt de tüketilebilir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim