• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Uzmanlar Rehber Öğretmenlerle Buluştu

Uzmanlar Rehber Öğretmenlerle Buluştu
Alanlarında uzman olan Prof. Dr. Soner Yıldırım, Dr. Serkan Karaismailoğlu ve Uzman Psikolog Danışmanı ve Aile Danışmanı Ferhan Bıçakçılar, rehber...

Alanlarında uzman olan Prof. Dr. Soner Yıldırım, Dr. Serkan Karaismailoğlu ve Uzman Psikolog Danışmanı ve Aile Danışmanı Ferhan Bıçakçılar, rehber öğretmenlerle bir araya gelerek sunum yaptı.

Özel İzmir Koleji 1. Rehberlik Sempozyumu, Prof. Dr. Soner Yıldırım, Dr. Serkan Karaismailoğlu ve Uzman Psikolog Danışmanı ve Aile Danışmanı Ferhan Bıçakçılar'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Rehber öğretmenlerle bir araya gelen uzmanlar, çeşitli sunumlar yaptı. Sempozyumda ilk olarak Ferhan Bıçakçılar, "Okul Sorunlarının Çözümünde Bilişsel Davranışçı Terapi Yöntemleri" adlı sunumunu gerçekleştirdi. Bıçakçıların ardından Prof. Dr. Soner Yıldırım ile Dr. Serkan Karaismailoğlu, "Dijital Çağın Sosyal Beyinleri" adlı sunumuyla rehber öğretmenlere bazı bilgiler aktardı.

Özel İzmir Koleji Genel Müdürü Ahmet Baş, çocukların gelişimlerini olumsuz etkileyen sorunlarla sürekli olarak karşı karşıya kaldığını ifade ederek, "Uzmanlar, bu yüzyılın heyecan verici olduğu kadar büyük zorlukların yaşanacağı bir yüzyıl olacağını öngörmüşler. Gerçekten de küreselleşme ve teknoloji başta olmak üzere değişen aile yapısı, çok kültürlülük hatta iklim gibi alanlarda meydana gelen çarpıcı değişimler bile birey ve grupların sosyal ve psikolojik yaşamlarında etkisini hissettiriyor. Biliyoruz ki; psikolojik danışmanlar bu gibi zorluklarla yüz yüze gelen birey ya da gruplarda yardım etmede önemli bir yere sahipsiniz. Öyle görülüyor ki gün geçtikçe toplum psikolojik danışmanlara belki de her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyacak. Bu nedenle ülkemizde okul psikolojik danışma hizmetlerinin geçmişini ve bugününü anlamaya çalışmak kadar geleceğini de okumaya çalışmak önemli görünmektedir. Bizler de bu düşüncelerle hem bilgi paylaşımında bulunabilmek adına bu sene ilk rehberlik sempozyumumuzu düzenledik" dedi. Sempozyum sonunda herkese katılım belgesi verildi.

Uzmanlar Rehber Öğretmenlerle Buluştu

Uzmanlar Rehber Öğretmenlerle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim