• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Uzmanından Yarıyıl Tatili Öncesi Karne Uyarısı

Uzmanından Yarıyıl Tatili Öncesi Karne Uyarısı
Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde görevli Psikolog Ezgi Kavas, öğrencilerin yarın alacakları 1. dönem karneleri ile ilgili ailelere uyarılarda bulunarak,...

Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde görevli Psikolog Ezgi Kavas, öğrencilerin yarın alacakları 1. dönem karneleri ile ilgili ailelere uyarılarda bulunarak, "Notları düşük olan çocuklarınıza cezalar vermek ya da onu rencide edici ifadelerde bulunmak sorunları çözmekten ziyade çocuğunuzu kaybetmenize yol açar" dedi.

Yarın başlayacak olan yarıyıl tatili öncesi ailelere uyarılarda bulunan Psikolog Kavas, "karne heyecanı" ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. 4 aylık uzun ve yorucu bir ilk dönemin yarın sona ereceğini hatırlatan Psikolog Kavas, özellikle karnesinde düşük not olan öğrencilerin verecekleri tepkiler konusunda dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti. Psikolog Kavas açıklamasında şunları söyledi:

"Yarın kimi evlerde başarının haklı sevinci kutlanırken, kimisinde zayıf karnelerin cezasız kalmasını istemeyen anne babalar olacaktır. Peki belki de sorulması gerekli önemli bir soru yok mu? Bu karne kimin? Çocuklarımız okula adım attıkları ilk günden itibaren karneler öğrencileri olduğu kadar veliler ve öğretmenleri de ilgilendirir. Başarı tam bir işbirliğinin sonucudur. Veliler kendilerine şu soruyu sormalılar, "çocuğum becerilerine uygun bir okulda mı? Herhangi bir ruhsal rahatsızlığı var mı? Özel öğrenme güçlüğü mü yaşıyor?" Unutmayın çocuğunuz büyüyor ve bu süreçte kaygıları, heyecanları, sevinçleri ve korkuları onları yalnız bırakmıyor. Cezalar vermek ya da onu rencide edici ifadelerde bulunmak sorunları çözmekten ziyade çocuğunuzu kaybetmenize yol açar. Her koşulda sevginizi onlara hissettirmelisiniz ki çalışmalarını sizin sevginizi kazanmak için değil, kendi gelecekleri ve sorumlulukları olduğu için yapsınlar. Başarılı ve öz güvenli çocuklar kadar henüz kendi becerilerini fark etmek de güçlük çeken, yardım bekleyen çocuklar da olacaktır. Öğretmenlerimize düşen görev ise her çocuğa ulaşmaktır. Hayat bir oyun ve her çocuğumuz kendi baş rolünü oynuyor. Sonuç her ne olursa olsun artık bir dönem bitti. Zaman bir süre nefes alma ve tatil zamanı. Karneler bir belgedir, taçlandırılması gereken karneye giden süreçte çocuğunuz gösterdiği çabadır. Çocuğunuzun yeterli çabayı göstermediğini düşünüyorsanız beraber bir dönem değerlendirmesi yapabilir, yetersizlik gördüğünüz konuların tekrarını sağlayabilirsiniz. Yaş dönemine uygun okuma kitapları seçmek, ayrı kaldığı hobilerine dönmek ya da yeni bir hobi edinmek için uygun bir dönemdir sömestr tatili. Unutmayın bize havuz problemini iyi yapan bir çocuğun yanında arkadaşlarıyla havuza gittiğinde eğlenebilen çocuklar gerekir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim