• BIST 9812.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Uzmanından Saç Ektiren Hastalara Altın Kurallar

Uzmanından Saç Ektiren Hastalara Altın Kurallar
İzmir Özel Gazi Hastanesi Saç Sorunları ve Kozmetik Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, hastaları uyararak hastaların uyması gereken altın kuralları...

Saç ekimi kadar sonrasının da önemli olduğu belirtildi.

İzmir Özel Gazi Hastanesi Saç Sorunları ve Kozmetik Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, hastaları uyararak hastaların uyması gereken altın kuralları açıkladı. Saç ekimi sonrasında dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Gülgör, operasyon sonrasında ağır spor yapılmaması gerektiğini vurguladı.

ANİ HAREKETLERDEN KAÇININ

Operasyon sonrası ekim yapılan bölgeye zarar vermemek için dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Gülgör, "Saç ekimi kadar sonrası da çok önemli. Operasyon sonrası ağır kaldırmamaya, spor aktivitelerine, kullanılan şampuana dikkat edilmeli. Eve gittiğinde, ailenin de hastamıza destek olması gerekiyor. Hastamız, çok esnek hareket yapmamalı ve ekim yapılan bölgeye kesinlikle darbe almamaya özen göstermelidir. Saçımıza, yeni ekimimize zarar gelmemelidir" dedi.

FUTBOL GİBİ SPORLAR YASAK

Özellikle futbol gibi sporların yasak olduğunu belirten Gülgör, şunları söyledi:

"Ekimden 15 gün sonra yavaşça spor yapabilir. Ancak kafatasına zarar verecek sporu yasaklıyoruz. Örnek vermek gerekirse; futbol ve benzeri oyunlarda, topun ekim yapılan bölgeye gelme riski var. Bu riski alamayız. 15 gün sonra hastamız kontrole geldiğinde ve doktorlar tarafından kontrolleri yapıldığında ne yapabileceğini biz söylüyoruz. Hamam, sauna, havuz ve deniz için de bu aşamada karar veriyoruz. Operasyon öncesi ve sonrasında bir süre sigara ve alkol tüketiminin azaltılması gerekmektedir."

YATIŞ POZİSYONUNA DİKKAT EDİN

Hastaların bir süre yatış ve oturuş pozisyonlarına dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizen Gülgör, "Hastalarımız operasyondan sonra bir süre yatış pozisyonuna dikkat etmelidir. Seyahatler için kullanılan boyunlukları yardımcı olarak kullanabilir. 1-2 gün başının dik durması, başını aşağı eğmemesi gerekmektedir. Aksi takdirde hafif bir ödem oluşabilir ki bunun da olmasını istemeyiz" diye konuştu.

KIŞ AYLARI EKİM İÇİN DAHA İDEAL

Kış aylarında saç ekiminin hastanın koruması açısından daha rahat olduğuna dikkat çeken Gülgör, şunları söyledi: "Yaz aylarında ekim yapılmışsa, hasta güneş ışınlarından uzak durmalı. Saç ekimi yapılmasa da yazın güneşin cilde zarar verdiğini biliyoruz. Güneş ışınları, ekim yapılan bölgeye zarar verebileceğinden kaçınmak gerekir. Kışın yapılan ekimin daha rahat olmasının nedeni bu. Serin oluyor, terleme ve kaşıntı yapmıyor. Kışın yağmur ve kara dikkat etmek gerekir."

EKİM BÖLGESİ DARBE ALIRSA DOKTORUNUZU ARAYIN

Saç ekiminin ardından ilk 6 ay makine ile tıraşın yapılmayacağına dikkat çeken Gülgör, sözlerini şöyle tamamladı: "İlk 6 ay makine tıraşı yapılamıyor, makas tıraşı olabilir. 6 ay sonra makine tıraşı gibi işlem yaptırabilir. Yıkamasına da dikkat etmesi gerekmektedir. İlk yıkamalarını burada biz hastanede yapıyoruz ve daha sonra kendilerine nasıl yıkama yapacaklarını anlatan bir CD veriyoruz. Hastalarımız bizi 24 saat boyunca arayabilir. Tüm bunlara dikkat edildiği takdirde hiç bir sorun yaşamazlar. Kazara bir darbe alırlarsa, mutlaka bizi aramalıdırlar."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim