• BIST 9548.09
  • Altın 2495.504
  • Dolar 32.4973
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Uzmanından Gözaltı Işık Dolgusu Önerileri

Uzmanından Gözaltı Işık Dolgusu Önerileri
Gözaltı ışık dolgusu uygulaması ile göz çevresi kırışıklıkları, gözaltı çöküklüğü ve morluklarını tedavi eden Göz Hastalıkları Uzmanı...

Gözaltı ışık dolgusu uygulaması ile göz çevresi kırışıklıkları, gözaltı çöküklüğü ve morluklarını tedavi eden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, "Gözaltı ışık dolgusu, bir dudak dolgusu değildir. Çünkü göz çevresi önemli damarların, sinirlerin geçtiği bir alandır. Bu sebeple bu uygulamanın göz hekimlerince uygulanması gerekir" dedi.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay; göz çevresi kırışıklıkları, gözaltı çöküklüğü ve morluklarını gözaltı ışık dolgusu uygulaması ile tedavi eden ilk göz hastalıkları uzmanı olarak biliniyor.

Göz çevresinde yoğunlukla bulunan damar ve sinir nedeniyle bu tedavinin göz hekimlerince uygulanması gerektiğini vurgulayan Atabay, şöyle konuştu: "Bizim işimiz göz üzerine. Göz çevresindeki dokulara daha hakim olduğumuzu düşünüyorum. Göz çevresi, birçok damarın ve göz kasının yoğun olduğu bir bölgedir. Bu bölgeyi iyi tanımayan biri uygulamayı yaptığında gözümüz ve göz çevresindeki doku zarar görebilir. Hastalarımız uygulama sonrası memnun ayrılıyorlar ama hastalarımızın bize ulaşması biraz zor olabiliyor. Çünkü estetik müdahale olarak düşünüldüğü için çoğunlukla estetik doktorlarına, güzellik merkezlerine başvurabiliyorlar. Ancak gözaltı ışık dolgusu bir dudak dolgusu değildir. Çünkü göz çevresi önemli damarların, sinirlerin geçtiği bir alandır. Bu sebeple bu uygulamanın göz hekimlerince uygulanması gerekir."

İĞNE İLE DEĞİL KANÜL İLE TEDAVİ

Atabay, 2,5 yıldır, gözaltı ışık dolgusu tedavisini uyguladıklarını kaydederek şunları söyledi: "Gözaltı ışık dolgusu; göz çevresi için üretilmiş, onayı alınmış bir dolgudur. Göz çevresine yayılan, problemli olan alanlarda düzelmeyi sağlayan bir dolgudur. Cilde bir ışıltı vermesi söz konusu olduğu ve cildin renginde de açılmaya sebep olduğu için gözaltı ışık dolgusu ismi kullanılır. Gözaltı dolguları için, önce başvuran hastalarımızı değerlendiriyoruz. Her hastamız bu işlem için uygun olmayabiliyor. İğne ile değil kanül ile uygulama yapıyoruz. Kanül, ucu sivri olmayan bir alettir ve göz çevresindeki dokuya zarar vermez. Kanül kullanımı zordur ve bu uygulamanın kanül ile yapılması gerekir. İğne ile yapıldığında göz çevresindeki damarların kanamasına neden olabilir, göz kaslarında rahatsızlık yaşanabilir. Kanül ile yaptığımız uygulama sonrasında hastalarımızın şişlik ve morluk gibi sorunları olmuyor."

18 YAŞ ÜSTÜNE UYGULANABİLİYOR

İkili ilişkilerde ilk bakılan alanın yüz ve gözler olduğunu ifade eden Atabay; göz çevresinin, kişinin sağlıklı olup olmadığını, dinlenmiş olup olmadığını gösteren bir alan olduğunu belirterek "Gözümüz ve göz çevresi daha sağlıklı olduğu zaman kişi kendini daha iyi hissediyor. Gözaltı ışık dolgusu tedavisi için 18 yaşındaki kişiler de gelebiliyor ve hasta eğer uygunsa tedaviyi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

10 DAKİKA SÜRÜYOR

Uygulamanın yaklaşık 10 dakika sürdüğünü dile getiren Atabay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Uygulamanın hemen sonrasında sonucu görebiliyoruz ancak dokuların toparlanması 15 günü buluyor. Biz hastayı bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Hastamız gözaltı ışık dolgusu için geldiğinde göz kapağı ameliyatı, gözaltı torbaları ameliyatı da önerebiliyoruz."

Uzmanından Gözaltı Işık Dolgusu Önerileri

Uzmanından Gözaltı Işık Dolgusu Önerileri

Uzmanından Gözaltı Işık Dolgusu Önerileri

Uzmanından Gözaltı Işık Dolgusu Önerileri

Uzmanından Gözaltı Işık Dolgusu Önerileri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim