• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Uzman Çavuşu Şehit Eden Şahıs 8 Yıl Sonra Yakalandı

Uzman Çavuşu Şehit Eden Şahıs 8 Yıl Sonra Yakalandı
Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde 8 yıl önce uzman çavuşun şehit edilmesi ve 2 askerin ile bir teknisyenin yaralanması ile sonuçlanan olayın faili tutuklanarak...

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde 8 yıl önce uzman çavuşun şehit edilmesi ve 2 askerin ile bir teknisyenin yaralanması ile sonuçlanan olayın faili tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2008 yılında Koyulhisar ilçesine bağlı Çukuroba köyünde 31 Temmuz günü meydana gelen terör saldırısında, jandarma devriye aracına terör örgütü üyesi bir grup tarafından ateş açılması sonucu İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan uzman çavuş Şükrü Özyol'un şehit olmuş, jandarma erler Oğuz Yağlı ve Hamdi İbiş ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli ziraat teknisyeni Selim Durgut'un yaralanmıştı. Olayın ardından davanın dosyası yeniden açıldı.

YAKININ ÜZERİNE TELEFON HATTI ÇIKARMIŞ

İlçe Jandarma Komutanlığı ve Koyulhisar Cumhuriyet Savcılığı tarafından yeniden ele alınan soruşturma kapsamında, olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen ve daha önce gözaltına alınıp delil yetersizliğinden serbest bırakılan Birol K.'ın (44) cep telefonu görüşme kayıtları incelenmeye başladı. Şüphelinin üzerine kayıtlı telefon hattı görüşmelerinden bir sonuç çıkmayınca bu kişinin bir yakını adına çıkarttığı cep telefonu hattı bulunduğunu tespit edildi. Bu telefon hattı görüşme kayıtlarını inceleyen ekipler, şahsın çeşitli tarihlerde terör örgütü üyeleriyle yaptığı görüşmelere yaptığı ve bağlantılı olduğu tespit edildi.

Yapılan incelemelerin ardından gözaltına alınan Birol K. örgüte bilerek isteyerek yardım etmek, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten öldürme suçları ile tutuklanarak Şebinkarahisar Cezaevine gönderildi.

3 TERÖRİST ÇIKAN ÇATIŞMADA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Olaya karıştıkları tespit edilen 3 terörist, İmranlı ilçesinde 14 Haziran 2011'de çıkan çatışmada öldürülmüştü. Operasyonda öldürülen Suriye kökenli Şeyhmuz Şeyho, "Sefkan" kod adlı Ali Altın ve Coşkun Doğan'ın 7 Aralık 2009'da Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 7 askerin şehit edildiği ve 3 askerin yaralandığı saldırıya da katıldıkları belirlenmişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim