• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Uyuşturuyla Mücadele Derneği’nden Cephanelik Çıktı

Uyuşturuyla Mücadele Derneği’nden Cephanelik Çıktı
İstanbul'da bir derneğe yapılan operasyonda çok sayıda silah ele geçirilirken, 6 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul'da bir derneğe yapılan operasyonda çok sayıda silah ele geçirilirken, 6 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan bazı şüphelilerin sosyal medya hesaplarında terör örgütü IŞİD propagandası yaptığı iddia edilirken, operasyon anı ise kameraya yansıdı.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Fatih'te kurulma aşamasında olan "Şehremini Gençlik ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneği'nde" çok sayıda silah bulunduğu ihbarı üzerine çalışma başlattı. Başlatılan çalışma kapsamında yeni kurulan ama henüz resmi açılışı yapılmayan dernekte silah satışı yapıldığı tespit etmesi üzerine harekete geçti.

DUVAR ARASINDA SİLAH ZULASI ÇIKTI

Başlatılan teknik ve fiziki takibin ardından Bağcılar, Bahçelievler, Güngören'de bulunan bazı adreslere ve Fatih'te bulunan dernek binasına dün eş zamanlı baskın düzenledi. Düzenlenen baskında dernek kurucularından M.İ.'nin de aralarında bulunduğu A.Y., E.B., M.Y., T.D.

ve 16 yaşındaki Y.E. gözaltına alınırken, dernek binasında arama yapıldı. Dernek binasında iki oda duvarının arasına zula yapıldığı ortaya çıktı. Yapılan zulada 16 tabanca, 7 pompalı tüfek, 21 şarjör, 110 mermi ele geçirilirken, operasyon anı ise polis kamerasına yansıdı.

OPERASYON ANI KAMERADA

Polis kamerasına yansıyan görüntülerde, polis ekiplerinin derneğe girdiği görülüyor. Dernek binasında arama yapan polis ekipleri iki odanın duvarı arasında bulunan silah zulasını tespit ediyor. Tespit edilen zuladan çok sayıda silahın çıktığı görülüyor.

ŞÜPHELİLER IŞİD SEMPATİZANI ÇIKTI

Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından emniyete getirilerek, sorguya alındı. Emniyette sorguya alınan şüphelilerin hepsinin çok sayıda suçtan kaydının olduğu tespit edildi. Öte yandan, dernek kurucularından M.İ.ve A.Y.'nin "Ebuzer" ve "Ebu Katade" kod isimleriyle kullandıkları sosyal medya hesaplarında terör örgütü IŞİD propagandası yaptıkları iddia edildi. .Ayrıca şüpheliler açıktıları sosyal medya hesapları üzerinden silah satışı yaptıklarını tespit etti.Sabah saatlerinde Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Uyuşturuyla Mücadele Derneği’nden Cephanelik Çıktı

Uyuşturuyla Mücadele Derneği’nden Cephanelik Çıktı

Uyuşturuyla Mücadele Derneği’nden Cephanelik Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim