• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Uyuşturucu Tacirlerine Büyük Darbe

Uyuşturucu Tacirlerine Büyük Darbe
Gümrük Muhafaza Ekipleri tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonda 12 milyon 500 bin TL değerinde uyuşturucu madde ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza Ekipleri tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonda 12 milyon 500 bin TL değerinde uyuşturucu madde ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, son zamanlarda ülkeye konteyner taşımacılığı yoluyla getirilen uyuşturucu sayısında artış yaşandığı bilgisi alan İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, dikkatli bir çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda, Şili'den geldiği belirlenen kontrplak yüklü konteynerlere uyuşturucu getirileceği yönünde bir bilgiye ulaşan ekip, bilgilerine ulaştıkları konteynerlerin liman sahasında olduğunu belirledi.

RİSKLİ OLARAK DEĞERLENDİRİLEN KONTEYNERLER ARAÇ VE KONTEYNER TARAMA SİSTEMİNE SEVK EDİLDİ

Gümrük Muhafaza Ekipleri tarafından riskli olarak değerlendirilen konteynerler, x-ray araç ve konteyner tarama sistemine sevk edildi. Yapılan taramalar sonucu konteynerler içerisinde herhangi bir şüpheli yoğunluğa rastlamayan ekip, konteynerlerden birinin mühür numarasının konşimentoda yazılı mühür numarasından farklı olduğunu tespit etti. Durumdan şüphelenen ekip limanda kullanılan kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Yapılan incelemede, beyaz bir minibüsün konteynerlere yanaştığı ve iki kişinin konteynerden iki adet çanta aldığı tespit edildi.

Zanlıların bu çantaları alınan tedbir sebebi ile sahadan çıkaramayacaklarını anlayarak sahada bekleyen bir TIR'ın altına bıraktıkları tespit edildi. Aracın yanına giden ekipler söz konusu çantaları bulunduğu yerden alarak aramaya tabi tuttu. Yapılan incelemede iki adet çanta içinde çok sayıda siyah paket olduğu görüldü. Paketler için test kiti ile yapılan ön analizde uyuşturucu maddelerden kokain uyarısı alındı. Ele geçirilen 50 kilo 500 gram kokainin 12 milyon 500 bin TL değerinde olduğu belirlendi. Uyuşturucu maddeye savcılık talimatları doğrultusunda el konuldu. Daha sonra yakıldığı tespit edilen minibüsün sahibi ile kaçakçılık organizasyonunda yer alan 5 kişi hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim