• BIST 9774.8
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Uyuşturucu operasyonunda 5 kişi tutuklandı

Uyuşturucu operasyonunda 5 kişi tutuklandı
Yozgat Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yürüttükleri operasyonlarda çeşitli miktarlarda uyuşturucu ve bir adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirdi.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yürüttükleri operasyonlarda çeşitli miktarlarda uyuşturucu ve bir adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yozgat polisi, uyuşturucu suçlarını önlemeye yönelik yaptıkları koordineli çalışmalar kapsamında, C.K. (43), F.K. (19), R.A.(20), R.S.(35) ve M.E.K. (30) isimli şüphelilerin ev ve işyerlerinde arama yaptı. Yapılan aramalarda 2 kilo 5 gram sentetik kannabionid madde (bonzai), saksı içerisinde yetiştirilen 5 kök hint keneviri ve hint keneviri bitkisinin yetişmesi için gerekli toprağa ısı ve nem ortamının sağlanması için hazırlanmış plastik kap içerisinde düzenek, kimyasal gübreler, toplam 25,55 gram kubar esrar, uyuşturucu alışverişinde kullanılan yaklaşık 12 bin TL "geçersiz" ibareli banknot, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti suçlarından haklarında soruşturma başlatılan 5 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları Boğazlıyan adliyesinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELENİN TOPLUMUN TÜM KATMANLARI İLE YAPILMASI GEREKİR

Yozgat Emniyet Müdürü Saim Akpınar, uyuşturucu ile mücadelenin toplumun tüm katmanları ile yapılması gerektiğini söyledi. Sentetik uyuşturucuların tek seferde ölüme neden olduğunu vurgulayan Akpınar, "Sentetik uyuşturucular, halk dilinde tabir edilen ismi ile bonzai, kurutulmuş çeşitli bitki yapraklarına emdirilerek piyasaya sürülen, sağlığa zararlı olmadığı algısı oluşturularak bitkisel bir uyuşturucu gibi lanse edilen, kullanıldığı zaman metabolizmayı tamamen tahrip eden ve tek seferde dahi öldürme tehlikesine haiz olan uyuşturucu maddedir." dedi.Cihan

Uyuşturucu operasyonunda 5 kişi tutuklandı

Uyuşturucu operasyonunda 5 kişi tutuklandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim