• BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Uyuşturucu İle Mücadele Kurulu Toplantısı

Uyuşturucu İle Mücadele Kurulu Toplantısı
Samsun Valisi İbrahim Şahin, uyuşturucu ile mücadele konusunda güvenlik birimlerinin yaptığı faaliyetlerde Samsun'un büyükşehirler hariç Türkiye'nin...

Samsun Valisi İbrahim Şahin, uyuşturucu ile mücadele konusunda güvenlik birimlerinin yaptığı faaliyetlerde Samsun'un büyükşehirler hariç Türkiye'nin ilk 3-5 ili arasında olduğunu söyledi.

Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurulu yılın ilk toplantısı DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Vali İbrahim Şahin, kurul üyeleriyle bir araya gelerek 2015 yılı durum değerlendirmesi yaptı ve 2016 yılında yapılması gereken hususlar hakkında kararlar alındı.

"UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE SAMSUN İLK SIRALARDA"

Uyuşturucu ile mücadelede sadece kolluk kuvvetlerinin ve şehrin yöneticilerinin çabalarının yeterli olmadığını belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Uyuşturucu İle Mücadele İl Kurulu olarak 2015 yılının değerlendirmesini yaptık. Aynı toplantıda 2016 yılı ile ilgili olarak da neler yapacağımız konusunda da kurul üyeleriyle birlikte karara vardık. İlimizde uyuşturucu ile mücadele konusunda kurul üyeleri, jandarma ve güvenlik kuvvetlerinin çok yoğun çabaları ile ciddi bir mesafe alındı. Özellikle son 3-4 aydır haftalık basını bilgilendirme adına bu rakamları paylaşıyoruz. Bu konular daha önceden basınla paylaşılmadığı için sanki "uyuşturucu ile ilgili mücadele yapılmıyor" algısı oluşturuluyordu. Basın bu konuyla alakalı yeterli bilgilendirilmediği için de yeterli mücadelenin olmadığı gibi bir kanaate sahipken, aslında yapılan faaliyetlerin biraz daha şeffaflaştırılması, basın ile paylaşılması dolayısıyla da biz özellikle son dönemlerde bu mücadelenin ne kadar ciddi boyutlarda olduğunu da ortaya koyduk. Büyükşehirleri hariç tutarsak Samsun, uyuşturucu ile mücadele konusunda güvenlik birimlerinin yaptığı faaliyetin Türkiye'de ilk 3-5 ilin arasında olduğunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi.

"8 İLÇEDE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KURULU OLUŞTURULACAK"

Sentetik uyuşturucuların bir defa içildiğinde bile bağımlılık yapabileceği ve ölüme götürebileceğinin altını çizen Vali Şahin, "Son zamanlarda özellikle Bafra ilçesinde büyük uyuşturucu operasyonları gerçekleştirdik. Bafra sıkı tutulduğu için Çarşamba'ya kaçabilen uyuşturucu yapılanmasının orada da işi ciddi tuttuğumuzu ve bir takım operasyonlarında orada yapılacağını burada vurgulamak istiyorum. Ama bu operasyonlar sadece merkezle, Bafra ile Çarşamba ile sınırlı kalmayacak. En ücrada bulunan İlçemize ve köyümüze kadar mücadele devam ediyor. Uyuşturucu İle Mücadele İl Kurulu aldığı yeni karala Samsun "da merkez ilçelerimizde İlkadım, Atakum, Canik, Tekkeköy, Bafra, Çarşamba, Vezirköprü ve Terme'de İlçe Uyuşturucu İle Mücadele Kurulu oluşturulması kararına varıldı. Bundan sonra bu tarz toplantıların benzerleri bu ilçelerde de sürdürülecek. Bu işi ilçe bazında da biraz daha sıkı tuttuğumuzu vurgulamak istiyorum" diye konuştu.

Toplantıya kurulda bulunan mülki ve idari amirler katıldı.

Uyuşturucu İle Mücadele Kurulu Toplantısı

Uyuşturucu İle Mücadele Kurulu Toplantısı

Uyuşturucu İle Mücadele Kurulu Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim