• BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Uyuşturucu İle Mücadele

Uyuşturucu İle Mücadele
Düzce Üniversitesinde Türkiye'de Uyuşturucu Madde İle Mücadele Politikaları başlıklı konferans düzenlendi.

Düzce Üniversitesinde Türkiye'de Uyuşturucu Madde İle Mücadele Politikaları başlıklı konferans düzenlendi.

Düzce Üniversitesi 10. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Türkiye'de Uyuşturucu Madde İle Mücadele Politikaları" başlıklı konferans, Rektörlük Çalıştay Salonu'nda gerçekleştirildi. Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen ve Akçakoca Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Veysel Babahanoğlu'nun konuşmacı olarak katıldı.

"IŞIK TUTACAK"

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, uyuşturucu madde bağımlılığı konusunun önemsenmesi gerektiğini ifade ederek, "Bu toplantılarda paylaşılan bilgilerle çevremize ışık tutacağız. Programın yararlı olmasını temenni ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

"BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ DEMEYİN"

Uyuşturucu madde ve bağımlılık kavramlarını açıklayarak sözlerine başlayan Öğr. Gör. Veysel Babahanoğlu, uyuşturucu madde bağımlılığını tedavi edilebilen bir hastalık şeklinde nitelendirerek bağımlılıkla ömür boyu mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. İlk kullanımda dahi kişinin uyuşturucu madde bağımlısı olabileceğine dikkat çeken Öğr. Gör. Babahanoğlu, "Bir kez kullanmakla bir şey olmaz." düşüncesinin çok yanlış olduğunu ifade ederek bağımlı kişilerin kendine güvenini kaybettiğini, insani değer yargılarından uzaklaştığını ve ideallerinin yıkıldığını sözlerine ekledi.

550 MİLYON DOLAR RANT

Dünyada uyuşturucu ticaretinden yılda 550 milyar dolar rant elde edildiğini dile getiren Babahanoğlu, uyuşturucu türleriyle ayrı ayrı mücadeleden ziyade top yekun mücadelenin önemine değindi. Ülkemizde terör olaylarından sonra en büyük ikinci problemin uyuşturucu madde bağımlılığı olduğunu söyleyen Öğr. Gör. Babahanoğlu, Ülkemizin kolluk ağırlıklı mücadelede birçok Avrupa ülkesinden daha ileri noktada bulunduğunun altını çizdi.

Uyuşturucu madde ile mücadele politikalarını; arz ve talep azaltımı, uluslararası işbirliği, bilgi toplama, araştırma, değerlendirme ve koordinasyon başlıkları adı altında açıklayan Öğr. Gör. Veysel Babahanoğlu, bağımlılıkla mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmasının son bölümünde uyuşturucuyla mücadele önerilerinden söz eden Veysel Babahanoğlu cezaların caydırıcı olacak şekilde düzenlenmesi, metruk binaların yıkılması, üniversitelerde bağımlılık önleme uygulama ve araştırma merkezlerinin kurulmasının yanı sıra yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları arasında tam bir işbirliğinin sağlanması, gençlik merkezlerinin yaygınlaştırılması, toplumsal bilinç ve duyarlılığınoluşturulması gibi mücadele yöntemlerinden bahsederek sunumunu noktaladı.

Soru-cevap şeklinde devam eden program, Öğr. Gör. Veysel Babahanoğlu'na teşekkür belgesinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Uyuşturucu İle Mücadele

Uyuşturucu İle Mücadele

Uyuşturucu İle Mücadele

Uyuşturucu İle Mücadele

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim