• BIST 9673.93
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Uyuşturucu İle Mücadele Çalışmaları STK’lara Anlatıldı

Uyuşturucu İle Mücadele Çalışmaları STK’lara Anlatıldı
Adana Valisi Mustafa Büyük'ün, "Sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılması, bilgilendirilmesi ve fikir alış verişinde bulunulması" talimatları...

Adana Valisi Mustafa Büyük'ün, "Sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılması, bilgilendirilmesi ve fikir alış verişinde bulunulması" talimatları doğrultusunda düzenlenen Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş Başkanlığında gerçekleştirildi.

Adana Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen koordinasyon kurulu toplantısında, Halk Sağlığı Müdürlüğü Ruh Sağlığı Programları, Tütün ve Diğer bağımlılık Yapıcı Maddeler Şube Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü yetkililerince, uyuşturucu ile mücadele alanında yapılan faaliyetler hakkında slayt sunumu eşliğinde bilgilendirme yapıldı.

KURUM VE KURULUŞLAR ARASI İŞBİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Toplantıya başkanlık yapan Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş yaptığı konuşmada, toplum ve halk sağlığının korunmasında, uyuşturucu ile mücadelenin önemine değindi. Vali Yardımcısı Ertaş, "Toplumuzun huzur ve güvenliğini derinden sarsan, özellikle gençler arasında yayılma eğilimi gösteren uyuşturucu madde kullanımının önlenebilmesi için, uyuşturucu ile mücadelede arzın engellenmesine yönelik yapılan çalışmaların yanı sıra bağımlılığın engellenmesi, aynı zamanda uyuşturucu kullanıcılarının tedavi edilip, rehabilitasyonları sürecinde ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak, gerekli tedbirlerin alınması önemli bir görev olarak karşımızda durmaktadır. Özellikle gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın uyuşturucu ile mücadelede farkındalıklarının artırılması, bu konuda eğitim ve önleme faaliyetlerine önem verilmesi gerekmektedir. Diyalog ve işbirliğine büyük, görüş ve önerilerine önem verdiğimiz tüm sivil toplum kuruluşlarımızın, bu konuya büyük destek vereceklerine inanıyor ve teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı toplantı, "Uyuşturucu ile mücadelede yapılması gereken çalışmalar hakkında fikir alış verişinde bulunulması, görüş ve önerilerin dile getirilmesi ve uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği" mesajıyla son buldu.

Uyuşturucu İle Mücadele Çalışmaları STK’lara Anlatıldı

Uyuşturucu İle Mücadele Çalışmaları STK’lara Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim