• BIST 8895.18
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Uysal “evet’le, kriz, kaos ve belirsizlikler geride kalacak”

Uysal “evet’le, kriz, kaos ve belirsizlikler geride kalacak”
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kocaali ve Uzunçayır mahallesinde halka seslenerek 16 Nisan'da evet kararı çıkması ile birlikte...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kocaali ve Uzunçayır mahallesinde halka seslenerek 16 Nisan'da evet kararı çıkması ile birlikte kriz, kaos ve belirsizliklerin geride kalacağını söyledi.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini anlatmak üzere Kocaali ve Uzunçayır Mahallelerini ziyaret etti, vatandaşlardan Evet için destek istedi.

Kocaali Mahalle Muhtarı Murat Uslu ve Uzunçayır Mahalle Muhtarı Şaban Özcan tarafından karşılanan Başkan Hüseyin Uysal, mahallelerde yapılan ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili muhtarlarla görüş alışverişinde bulunarak vatandaşların da istek ve taleplerini dinledi.

Başkan Uysal, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlatarak, vatandaşlardan destek istedi. Uysal, "Sistem değişikliğinin vatandaşa yansıması nasıl olacak? Millete ne faydası var diyenler var. Öncelikle Millet tek oyun kurucu olacak. Yürütmenin şekillenmesi, bir kısım güç ve vesayet odaklarının isteği ile değil direkt milletin isteğiyle gerçekleşecek. 16 Nisan'da Evet'le kriz, kargaşa ve belirsizlikler geride kalacak. Durmadan kurulan-yıkılan hükümetlerle zaman kaybedilmeyecek, karar alma süreçleri hızlanacak ve dolayısıyla ülkemizin önüne çıkmış fırsatlar heba edilmemiş olacak. Bütün bunlar, bir anlamda imkan demek, iş demek, aş demek ve özgürlük demek olacak" dedi.

"Bu yetkiler reise az bile"

Ülkenin hayrını istemeyen hayırcı grubun yalanlar üzerine propaganda yaptıklarını belirten Başkan Uysal, "Bu yetkiler, Reise az bile ancak Reis'ten sonra ne olacak? Bütün yetkileri elinde toplamış bir Cumhurbaşkanlığı makamı, ya basiretsiz, yetersiz birinin eline geçerse ne olur diye soranlara söylüyorum; Tam da böyle bir kaygı nedeniyle sistem değişikliğine gidiliyor. Mevcut sistemde Cumhurbaşkanının her türlü yetkisi vardır ama hiçbir sorumluluğu yoktur. Oysa Cumhurbaşkanlığı sisteminde yürütmeye ait olan yetkiler münhasıran TBMM'nin yetkisine verilmiş ve Cumhurbaşkanı sorumlu hale getirilmiştir. Mesela, yeni sistemde kanun koyma, değiştirme, para basımı ve savaş ilanı gibi birçok şeye karar verme sadece TBMM'nin yetkisinde olacak, bu durum, gerektiğinde yasamanın yürütmeyi dengeleyebileceği anlamına gelmektedir. Dolayısıyla yürütmenin başına, basiretsiz ve yetersiz birisi gelse dahi, yasamanın yürütmeyi dengeleyebilme kabiliyeti sebebiyle çok büyük bir engel ortaya çıkmayacaktır. Kaldı ki yeni sistemde Cumhurbaşkanı olmak için yüzde 50'den fazla oy almak gerekeceğinden böyle birilerinin Cumhurbaşkanı seçilmesi de pek mümkün olmayacaktır. Bundan böyle Cumhurbaşkanı olabilenler Milletin Adamı olanlar ve ancak yüzde 50'yi aşma imkanına sahip olanlar olacaktır" diye konuştu.

"Rejim değişmeyecek"

16 Nisan Halk oylamasında rejimin değişmeyeceğini, rejimin 1923'de kurulan Cumhuriyet olduğunu belirten Başkan Uysal, bir hükümet sistemi değişikliğine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Uysal, "Bizim ülkemizde istikrarı yakalamamız lazım. Kalıcı istikrar için, tam özgürlük için evet dememiz lazım. 16 Nisan Ülkemizin dirilişi, ayağa kalkışı ve şahlanışı olacak. Bizler güçlü, büyük ülke olabilmemiz ve bugünün sorunlarını torunlarımıza bırakmamak için evet demeliyiz. Bu bir sistem değişikliği, birilerinin dediği gibi rejim değişikliği değil, hükümet sistemi değişikliğidir. Hayır diyenler bu ülkeyi koalisyona mahkûm etmek isteyenlerdir, Evet'lerinizle 16 Nisan'dan sonra siyasette bölücü, parçalayıcı dilide ortadan kaldıracaksınız."

Ziyaretler sırasında vatandaşlar Başkan Uysal'a yoğun ilgi gösterdi.

Uysal “evet’le, kriz, kaos ve belirsizlikler geride kalacak”

Uysal “evet’le, kriz, kaos ve belirsizlikler geride kalacak”

Uysal “evet’le, kriz, kaos ve belirsizlikler geride kalacak”

Uysal “evet’le, kriz, kaos ve belirsizlikler geride kalacak”

Uysal “evet’le, kriz, kaos ve belirsizlikler geride kalacak”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim