• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Uykudan önce süt reflüye davetiye

Çocuklara günde yarım litre süt içirilmeli ancak yatmadan önce değil! Aksi takdirde reflüye davetiye çıkarılıyor. Uzman Dr. Bülent Şengül uyardı: Ses kısıklığı, boğazda gıcık, öksürük ve ağız kokusu reflü belirtileridir.
Çocuklara günde yarım litre süt içirilmeli ancak yatmadan  önce değil! Aksi takdirde reflüye davetiye çıkarılıyor. Uzman Dr. Bülent Şengül uyardı: Ses kısıklığı, boğazda gıcık, öksürük ve ağız kokusu reflü belirtileridir.
 
Anne ve babalar hem uykuya kolay dalıp rahatlasınlar hem de vücutlarına vitamin olsun diye çocuklara gece yatmadan hemen önce süt içiriyor… Ancak İzmir Kent Hastanesi’nden Gastroloji Uzmanı Dr. Bülent Şengül, çocukların gece yatmadan önce süt içmelerinin reflüye yol açan bir hata olduğunu söylüyor. Yanlış beslenme alışkanlıklarındaki ısrarın hastalıklara yol açtığını vurgulayan Şengül, sütün hazmı zor bir içecek olduğunu, bu  özelliğinden dolayı yatmadan önce içilmesi halinde rahatsızlık verebileceğini söylüyor: 
 
HASTALIK ORANINDA CİDDİ ARTIŞ VAR
 
Reflü vakalarının son zamanlarda arttığına dikkat çeken Şengül, “Hareketsiz yaşam ve yağlardan zengin kalorili beslenme reflüye zemin hazırlıyor” dedi. Yetişkinlerde görülen reflünün anatomik bir sorun olduğunu, ameliyatla kontrol altına alınabildiğini kaydeden Şengül, “Çoğunlukla beslenmede hata yapılıyor” diye konuştu.
 
BULANTI VE YANMAYA DİKKAT
 
Anne babaların, çocukların şikayetlerine dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Uzm. Dr. Bülent Şengül reflü belirtilerini şöyle sıraladı: “Çocuk bulantıdan bahsediyorsa, yanmayı tarif ediyorsa, ağzına acı su geldiğini söylüyorsa,  öksürük  ataklarıyla uyanıyorsa, sık sık ses kısıklığı yaşıyor, boğazında gıcıklanma var gibi davranıyor ve nefesi  kokuyorsa, reflüyü  düşünmek lazım. Bu tür şikayetlerde pediatrik gastroentereloji uzmanlarına başvurulmalı.” 
 
YATMADAN 2 SAAT ÖNCE VERİLİR
 
“Çocuklarınıza bol süt içirin, günde en az yarım litre… Ancak yatmadan önce değil. Uykudan önce yiyip içilen her şey mideyi rahatsız  eder ancak sütün yapısı bakımından hazmı daha zordur. Gece içirilen süt reflüye davetiye çıkarır. Yatmadan en az 2 saat önce süt içirilmesini ve yemek yenmesini sonlandırmak gerekir.”
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim