• BIST 9634.57
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Uygulamalı Mühendislik Eğitimi Başlıyor

Uygulamalı Mühendislik Eğitimi Başlıyor
Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin son sınıf öğrencileri son dönemlerini Uygulamalı Mühendislik Eğitimi (UME) kapsamında üniversite rektörlüğü...

Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin son sınıf öğrencileri son dönemlerini Uygulamalı Mühendislik Eğitimi (UME) kapsamında üniversite rektörlüğü ile protokol imzalayan ülkemizin değişik şehirlerindeki toplam 41 firmada 3,5 ay süresince çalışarak mezun olacak.

Mühendislik Fakültesinde, öğrenciler için iş yerlerinde işbaşı yapmadan önce iş disiplini, iş sağlığı ve güvenliği ve benzeri gibi konuların işlendiği 1 günlük "İşbaşı Öncesi İşyerine Uyum Eğitimi" programı düzenlendi.

Eğitim programının açılışına Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Pala, UME kapsamında öğrencisi bulunan Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Turgay Dere, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şükrü Kurt, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Tanju Teker ile dekan yardımcıları ilgili Bölüm öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Pala, UME ile ilgili bir değerlendirme yaparak böylesi bir projenin hayata geçmesindeki destek ve katkılarından dolayı Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'ye teşekkür etti. Projenin Türkiye'de çok yeni olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Pala, sonraki yıllarda bu projenin diğer üniversitelerde de hayata geçeceğine vurgu yaparak, "Biz az sayıdaki ilk uygulayıcı üniversitelerden biri olarak büyük bir projeye imza atmış olduk. İnanıyorum ki ilerleyen yıllarda diğer üniversiteler de bu eğitim programına geçeceklerdir" ifadelerini kullandı. Yapılan açılışın ardından öğrenciler "İşbaşı Öncesi İşyerine Uyum Eğitimi"ne katıldı. Gün boyu süren eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler belgelerini aldı. Üniversite ile sanayi arasında yeni köprüler kuracak olan UME sayesinde üniversite öğrencileri teorik bilgilerin pratik uygulamalarını yapma fırsatı bulacak. UME öğrencileri, sahip oldukları taze bilgi ve inovasyon-yenilik oluşturma potansiyelleriyle firmalara yenilikçi ürün, hizmet ve süreç kazandırabilecek. UME'nin aynı zamanda sanayiye ve iş hayatına nitelikli bilgi sağlanmasına ve üniversite-sanayi ortaklığında yeni projelerin oluşturulmasına ön ayak olacağı beklenmekte.

Uygulamalı Mühendislik Eğitimi Başlıyor

Uygulamalı Mühendislik Eğitimi Başlıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim