• BIST 9696.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Tamamlandı

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Tamamlandı
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB işbirliğinde düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimi tamamlandı.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB işbirliğinde düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimi tamamlandı.

Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen törene Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır, KOSGEB İl Müdürü Abdurrahman Usta, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Halil Çelen ile meclis üyesi Ramazan Taş ve kursiyerler katıldı. Eğitimlerini alarak girişimci olmaya hak kazanan 27 kursiyer belgelerini dün gerçekleşen törenle teslim aldı.

Törende konuşan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır, "Girişimci sayımızın artması ülke ekonomisinin kalkınmasına yol açıyor. Diğer taraftan da sizlerin kuracağı işletmelerin yeni ve yenilikçi anlayışla yapacağınız yatırımlara da öncülük olmasını hedefliyoruz. Buradaki kastettiğimiz yenilikçilik farkındalık yaratmak ve yarattığımız farkındalık ile piyasada rekabetçi olabilmektir" dedi.

"İSTİHDAM OLANAKLARI ARTIYOR"

İstihdamı desteklediklerini ifade eden Çakır, "Türkiye olarak gelişime ve girişime çok büyük bir ihtiyacımız var. Girişimcilikle beraber farklı sektörlerde çalışan ve üreten sayımız da artmış olacak. Her açılacak olan işletme yeni istihdam olanakları yaratacaktır. Hiç bir zaman şunu göz ardı etmeyelim. Bugün kurulacak olan işletmeler yarın sizlerin katkı ve becerileriyle ülke ekonomisine kazanç sağlayacak ve yavaş yavaş kar topu gibi büyüyecek işletmeler olacaktır" diye konuştu.

"SÜREKLİ ARAŞTIRIN"

Kursiyerlere tavsiyelerde de bulunan Çakır, "Benim acizane sizlere tavsiyem muhakkak bir hayalinizin olsun bir de hedefiniz olsun. Hedefleriniz yakalayabileceğiniz zaman içerisinde kavuşabileceğiniz noktalar olsun hayalleriniz ise biraz daha uzak olsun. Çünkü hedefleri yakaladıkça o hayale gitgide yaklaşırsınız. Bu nedenle hedefinizi şimdiden seçin. Hangi konuda olursa olsun o konuda Türkiye çapında dünya çapında farklılıkları ve farkındalıkları izleyin araştırın" şeklinde konuştu.

"HER ŞEY PARA DEĞİL"

Çakır, "Buna kendinizden ne katabilirsiniz bunları nasıl geliştirebilirsiniz bunları muhakkak öğreneceksiniz. Ancak her şey sermaye değil her şey para değil. Bedeli muhakkak olacak her türlü yatırımın ama fikir ve bunu yaratmak ve bunu uygulamak buna sebat edebilmek ve o koyduğunuz fikrin hedefe ulaşması noktasında gayret göstermek en önemli konunuz olacaktır" ifadesini kullandı.

"İŞBİRLİĞİMİZ SÜRECEK"

KOSGEB Bartın İl Müdürü Adbulrahman Usta da, "Yaklaşık 9 gün süren eğitimleri tamamladıktan sonra belgelerini almaya hak kazanan kursiyerlerimizi kutluyorum. Bizim KOSGEB olarak kapımız onlara her zaman açık olacaktır. Desteğimiz de devam edecektir. Gerek bu eğitimde gerekse bundan sonraki eğitimlerde işbirliğini sürdüreceğimiz Bartın Ticaret ve Sanayi Odamıza da teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Tamamlandı

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Tamamlandı

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Tamamlandı

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Tamamlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim