• BIST 9524.59
  • Altın 2493.68
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.664
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Üye Sayısında Rekor Artış

Üye Sayısında Rekor Artış
Türkiye Emekliler Derneği Tokat Şube Başkanı Kadir Erüre, 516 olan üye sayılarının 3 ayda 5 bine yaklaştığını söyledi.

Türkiye Emekliler Derneği Tokat Şube Başkanı Kadir Erüre, 516 olan üye sayılarının 3 ayda 5 bine yaklaştığını söyledi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) başta emekliler olmak üzere düşük gelirliler için 250 lira taksitle satışa sunacağı yönündeki haberler üzerine emekliler üye olmak için derneğe akın etmişti. Türkiye Emekliler Derneği Tokat Şube Başkanı Kadir Erüre, 1980 yılında Tokat'ta faaliyet göstermeye başlayan Türkiye Emekliler Derneği'nin 516 olan üye sayısının 3 ayda 5 bine yaklaştığını açıkladı.

Tokat Valiliği kanalı ile evi olmayan emekliler için TOKİ'ye ev talebinde bulunduklarını ifade eden Başkan Erüre, "Valilik kanalı ile yazışmalarımızı TOKİ'ye yaptık. TOKİ'den bize cevap olarak gelen yazıda arsa teminin belediyeden veya Milli Emlak Müdürlüğünden yapın diye. Bu anlamda biz de belediyeye başvurduk. Belediyemizde bize TOKİ'nin 171 dönüm parselli arazisi olduğunu bize resmi yazı ile bildirdi. Biz de o yazıyı TOKİ'ye bildirdik. Şu anda TOKİ'nin Tokat'a gelmesini bekliyoruz. Milletvekillerimizle bu konuyu görüştük, onlar da yardımcı olacaklar. Ama ne zaman TOKİ burada emeklilere ev yapacak o konuda net bir bilgi henüz yok" dedi.

Emeklilerin TOKİ'den ev alması için üye olması mecburiyeti olmadığını ifade den Erüre, "TOKİ'nin kendi yapmış olduğu bloklardan kura mesela bin konut yaptırsa yüzde 20'sini emekliye verecek. Ama bizim onunla bizim bir ilgimiz yok. Emekliler Derneği Genel Merkezi olarak TOKİ ile anlaşma yaptı evi olmayan emekli derneği üyelerine. Şimdi emekliler bu anlamda daha hızlı ev sahibi olacağı üye oluyor derneğimize. TOKİ tarafından emekli derneği üyelerine site halinde konut yapılacak. Valilik kanalı ile TOKİ'ye başvuran 37 tane şube başkanı var" diye konuştu.

Üye olanlardan aylık 2 TL aidat ücreti olmak üzere yılda 24 TL bir defa ocak ayında emekli maaşlarından aidat kesildiği öğrenildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim