• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Uyak’tan Hollanda’ya Teknik İnceleme Ve Gözlem Gezisi

Uyak’tan Hollanda’ya Teknik İnceleme Ve Gözlem Gezisi
Ulusal Yaşlılık Konseyi (UYAK) ve Afyonkarahisar Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, UYAK üyelerinden oluşan bir heyet ile Hollanda'ya teknik inceleme ve...

Ulusal Yaşlılık Konseyi (UYAK) ve Afyonkarahisar Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, UYAK üyelerinden oluşan bir heyet ile Hollanda'ya teknik inceleme ve gözlem ziyareti gerçekleştirdi.

Dünya'da yaşlanma ve yaşlılık çalışmalarında önde gelen ülkelerden olan ve AOW yaşlılık aylığı gibi sosyal bakım sigortasında da önemli çalışmalar yapan Hollanda'ya, Dinar Belediyesinin desteği ile teknik inceleme ve gözlem gezisi düzenlendi. 2 gün olarak planlan teknik gezinin ilk gününde heyet Rotterdam'da bulunan ve 300 kişi kapasiteli her engelli kişiye 1 hasta bakıcının bakım verdiği Swetterhage engelli köyünü, ardından yine Rotterdam'da bulunan özel bir işletme olan Boomgaard huzurevini ziyaret etti. Bütçesini tamamen sosyal bakım sigortası kapsamında Hollanda hükümeti tarafından karşılanan ve 24 saat kurumsal bakım veren Boomgaard huzur evi 250 yaşlı kapasiteli bir kurum olduğu öğrenildi. İkinci günde ise WeespVought'da bulunan De Hogevey Care( Demans Köyü) nü ziyaret eden UYAK heyeti, De Hogevey Care sorumlusu Yvonne van Amerongen tarafından karşılandı. Bakım Sorumlusu Yvonne van Amerongeni, Baikan Acar'a yaptığı bilgilendirmede Demans köyünün 23 adet özel olarak tasarlanmış evden oluştuğunu, köyde bulunan 152 demans hastasının her gün temel bakım ihtiyaçlarının karşılanması yanında aynı zamanda köy içerisinde sakinlerin güvenli ve huzurlu bir şekilde bağımsız olarak gezebildiğini belirtti.

"ARTIK KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK"

Ziyaretlerle ilgili bir açıklama yapan Başkan Acar ise kendisine ve heyetine olan ilgi ve alakadan memnun kaldığını belirterek şunları kaydetti:

"Ülkemizde de bu gibi tesislerin olması gerekirken maalesef sanırım şuan İzmir'de bulunan Narlıdere Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinden ve bir kaç tane belediyenin çalışmalarından başka geniş çaplı bir çalışma bulunmamaktadır. Demans hastalığı çok yakın zamanda çağın hastalığı olacak ve yükselen insan ömrü ile birlikte bu hastalığı çevremizde çokça göreceğiz. Bu teknik gezide çok şey öğrendim bunları ülkeme döndüğümde bizzat aktarıp bir an evvel uygulamalı gerontoloji çalışmalarına başlayacağım, bu durumda artık kaybedecek zamanımız yok bakım çok önemli Türk vatandaşlarımızda bakımın en kalitelisini hak ediyorlar, onlar için çalışacağız. Burada bizi yalnız bırakmayan çok değerli akademisyenlerimize ve destekleriyle hep yanımda olan Prof.Dr. İsmail Tufan'a da teşekkür ederim."

Teknik gezi heyetinde Ulusal Yaşlılık Konseyi Başkanı ve Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar'ın yanı sıra Dinar Belediye Temsilcisi Mehmet Kaşlı, Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ayşe Canatan, Narlıdere Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde görevli Doç. Dr. Nil Tekin, Adnan Menderes Üniversitesi öğretim görevlileri Doç. Dr. Sema Oğlak ve Doç. Dr. Hatice Erol'unda katıldığı belirtildi.

Uyak’tan Hollanda’ya Teknik İnceleme Ve Gözlem Gezisi

Uyak’tan Hollanda’ya Teknik İnceleme Ve Gözlem Gezisi

Uyak’tan Hollanda’ya Teknik İnceleme Ve Gözlem Gezisi

Uyak’tan Hollanda’ya Teknik İnceleme Ve Gözlem Gezisi

Uyak’tan Hollanda’ya Teknik İnceleme Ve Gözlem Gezisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim