• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

UÜ’ye Özel Eğitim Araştırma Merkezi

UÜ’ye Özel Eğitim Araştırma Merkezi
Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için kurulacak "Disiplinler Arası Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi"nin...

Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için kurulacak "Disiplinler Arası Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi"nin çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Uludağ Üniversitesi ve Kızılay Uludağ Üniversitesi Şubesi tarafından "otizm" konulu panel düzenlendi. Panelin açılışında konuşan Rektör Ulcay, özel eğitimin önemine dikkati çekti. Bursa'da özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklara dikkat çeken Ulcay, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile yapılan protokolle bu konuda öğretmenlere bilgilendirme eğitimleri verdiklerini açıkladı. Otizm konusunda özellikle ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Ulcay "Ailelerin bu konuda şuurlu olmaları çok önemli. Rektörlüğe bağlı olarak yakında "Disiplinler Arası Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi" kurulacak. Gerekli planlamaları yapıyoruz. Burada özel çocuklarımız ve aileleri bilinçlendirilecek" ifadelerini kullandı.

Kızılay Uludağ Üniversitesi Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim İ. Öztahtalı, Kızılayı'nın 148 yıldır mazlumun elinden tuttuğunu belirterek, "Dünyanın neresinde olursa olsun hiç bir ayrım yapmaksızın, yardıma ihtiyacı olan herkese Kızılay insani yardım ulaştırıyor. Sadece afette değil, toplumun sosyal sorunlarına da dokunarak "önce insan" diyor" ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Pınar Vural, Otizmde teşhis ve tedavi konusunda aydınlatıcı bilgiler verirken Uzm. Psikolog Hülya Zambak, otizmin psikososyal yönü üzerinde durdu. Panelde Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kurt, otizmli bireylere nasıl yaklaşılması gerektiğini, onlarla nasıl iletişim kurulacağını anlattı. Yrd. Doç. Dr. Özge İlçin, otizimli çocukların eğitiminde kullanılan yöntemler üzerine konuştu. Nihal Gençalp ise otizmin aileler üzerindeki travmaları ve karşılaşılan zorluklar üzerine konuştu.

UÜ’ye Özel Eğitim Araştırma Merkezi

UÜ’ye Özel Eğitim Araştırma Merkezi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim