• BIST 9645.02
  • Altın 2410.746
  • Dolar 32.6001
  • Euro 34.7717
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

UÜ’de ‘Tarım ve Gıda Kongresi’

UÜ’de ‘Tarım ve Gıda Kongresi’
Uludağ, Ege ve Saraybosna üniversitelerince ortaklaşa düzenlenen 27. Uluslararası Tarım ve Endüstriyel Gıda Kongresi Bursa'da başladı.

Uludağ, Ege ve Saraybosna üniversitelerince ortaklaşa düzenlenen 27. Uluslararası Tarım ve Endüstriyel Gıda Kongresi Bursa'da başladı.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde 26-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek kongrenin açılış töreninde konuşan UÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili, Saraybosna Üniversitesi'nin savaş zamanında bile ara vermeden devam ettirdiği bu organizasyonun 27'incisine ev sahipliği yapmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Kongrenin maksadının, tarım ve gıda alanında çalışmalar yapan bilim adamlarını bir araya getirmek ve yaşanan sıkıntıları masaya yatırmak olduğunu belirten Dekan Uğur Bilgili, "Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak ilk kez bu kongrede yer alıyoruz. Üniversite yönetimimiz bizlere bu konuda büyük destek verdi. Büyükşehir, Osmangazi, Nilüfer belediyeleri ve çok sayıda Bursalı firma bizleri bu konuda teşvik etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kongremiz 4 salonda gerçekleştirilecek ve her salonda yaklaşık 30 bildiri sunulacak. Bunun dışında 150 civarında da poster bildirimiz olacak. Toplam 270 civarında sunum ve tebliği bu kongrede yayınlanacak. Son gün de misafirlerimiz için Cumalıkızık ve İznik ilçelerimize düzenleyeceğimiz gezi ile kongremizi sonlandırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Kongrenin açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, "2014 yılında belediye bünyesinde Tarım A.Ş.'yi kurma çalışmalarına başladık. Büyükşehir Belediyesi olarak tarım şehri olan Bursa'mızın ürünlerini daha değerli hale getirmek istiyoruz" diye konuştu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, Bursa'nın aynı zamanda bir tarım şehri olduğunu ve dünyanın birçok ülkesine ihracat yaptığını vurguladı.

Nilüfer Belediye Başkan Vekili Adil Kayaoğlu da, ilçe sınırları içerisinde yer alan Uludağ Üniversitesi'nde böylesi önemli bir kongrenin düzenlenmesinden mutluluk duyduklarını kaydetti.

UÜ’de ‘Tarım ve Gıda Kongresi’

UÜ’de ‘Tarım ve Gıda Kongresi’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim