• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

UÜ Rektörü Ulcay: “Bazıları kızdıkları kişileri FETÖ’cü olmakla suçluyor”

UÜ Rektörü Ulcay: “Bazıları kızdıkları kişileri FETÖ’cü olmakla suçluyor”
Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, "Şu anda o kadar çok bilgi akıyor ki, her kızan birbirini suçluyor. Ben bunların hepsini açıklayacak olsam üniversitede...

Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, "Şu anda o kadar çok bilgi akıyor ki, her kızan birbirini suçluyor. Ben bunların hepsini açıklayacak olsam üniversitede çalışacak kimse kalmaz. Bu doğru bir şey değil. Onun için bunun süzgeçten geçmesi lazım. Biz haksız yere kimseyi itham etmek istemiyoruz" dedi.

Ulcay, Uludağ Üniversitesi'ndeki FETÖ operasyonlarıyla ilgili açıklama yaptı. Ulcay, "Üniversitemizde bilinen bir takım yapılar, bir de bilinmeyen yapılar var. Hem vazife yapmak, hem de hakkaniyet ölçüsünde hareket etmek adına, ortaya Donkişot gibi çıkmamak veya bir şeyler yapıyormuş havasını vermemek için itinayla hareket edip, bilgileri doğrulamadan herhangi bir şey açıklamak istemiyoruz. Şu anda o kadar çok bilgi akıyor ki, her kızan, birbirini belli bir şeyle suçluyor. Ben bunların hepsini açıklayacak olursam üniversitede çalışacak kimse kalmayacak. Bu doğru bir şey değil. Onun için bunun doğrulanması ve süzgeçten geçmesi lazım. Biz de bu çalışmayı yapıp haksız yere kimseyi itham etmemek ve bir leke sürmemek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İlgili yerlerle YÖK'ün bize vermiş olduğu görevi, devlet kurumlarıyla çalışarak neticelendireceğiz. Ümit ederim bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta sonu bitirip, gönül rahatlığıyla ilgili mercilerle paylaşacağız" diye konuştu.

Ulcay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anda üniversitede FETÖ üyesi çalışanlar mevcut. Devlet tarafından bize bildirilenleri zaten açığa aldık. Bizden istedikleri, buradaki çalışmanın bitmesi. Bu ayıklama, kimsenin kızdığına bir yafta yapıştırarak isim vermesiyle olmaz. Biz bunları doğrulamanın peşindeyiz. Onun için ayıklamaya çalışıyoruz. İlgili devlet mercileriyle görüştükten ve teyitlerini aldıktan sonra, YÖK'ün bize belirtmiş olduğu yol çerçevesinde bu işlemi tamamlayacağız".

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim