• BIST 9530.47
  • Altın 2477.424
  • Dolar 32.4512
  • Euro 34.6474
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

UÜ Badminton Takımı Başarıya Doymuyor

UÜ Badminton Takımı Başarıya Doymuyor
Uludağ Üniversitesi erkek ve kadın badminton takımları, yurtiçi ve yurtdışındaki başarıları ile adından söz ettiriyor.

Uludağ Üniversitesi erkek ve kadın badminton takımları, yurtiçi ve yurtdışındaki başarıları ile adından söz ettiriyor.

Türkiye'de, 1991 yılında Badminton Federasyonu'nun kurulmasının ardından 1994 yılında da 8 takımın katılımıyla Deplasmanlı Badminton Ligi'nde mücadeleler başlatılırken, Badminton 1. ve 2. Ligi, Minikler 1. ve 2. Ligi'nin yanı sıra üniversiteler 1. ve 2 Lig'inde ve Üniversiteler Badminton Süper Ligi'nde maçlar yapılıyor. U.Ü Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden kurulu erkek ve kız takımlarının elde ettiği başarılar, badminton sporunun tanınmasına, giderek yaygınlaşmasına ve daha çok izlenmesine önemli bir katkı sunuyor.

U.Ü Spor Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Aygül Akça'nın yaklaşık 20 yıldır çalıştırdığı UÜ Badminton Takımı, hem bireysel, hem çiftler kategorisinde uluslararası arenada da boy gösteriyor. Takımda yer alan Fakülte öğrencisi sporcular, milli formayla ter akıtıyor. Kısa bir geçmişi olmasına rağmen uluslararası alanda dereceler elde etme başarısı gösteren UÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencisi ve Badminton Takımı oyuncularından Neslihan Yiğit, bu spor dalında ilk kez Londra Olimpiyatları'na katılan Türkiye'nin tek temsilcisi olarak Bursa'nın göğsünü kabartmıştı. Takım oyuncularının yeni hedefi ise 2016'da Brezilya'nın Rio kentinde yapılacak olimpiyatlara katılarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek.

ÜST ÜSTE ŞAMPİYONLUK

U.Ü Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan Badminton Takımı son üç yılı üst tüste olmak üzere Üniversiteler Süper Badminton Ligi'nde 5 kez şampiyonluk, iki kez ikincilik kürsüsüne çıktılar. Fakülte öğrencisi olan Erkek Takımı; Emre Lale, Emre Vural, Sinan Zorlu, Yusuf Ramazan Bay'dan oluşurken, kız takımı da; Özge Bayrak, Neslihan Yiğit, Neslihan Kılıç, Gamze Ferah ve Kübra Öztürk'ten oluşuyor.

UÜ Badminton Takımı, 2013-2014 sezonunda Avrupa ikinciliği elde ederken, bir yıl sonra 2014-2015 sezonunda ise Polonya'da Avrupa Şampiyonluğu'na uzandı. Şampiyonada tek erkeklerde Sinan Zorlu ise Avrupa ikincisi oldu. Şampiyonada tek kızlarda Özge Bayrak Avrupa Şampiyonu olurken, Neslihan Yiğit ise Avrupa ikinciliği elde etti. Bu ikili çift bayanlarda ise Avrupa Şampiyonluğu'na ulaşarak Bursa'nın gururu oldular.

Takımın antrenörü Aygül Akça, Fakülte yönetiminin desteğiyle çalışmalarına aralık vermeden devam etiklerini, söyledi. Akça, yeni başarılar elde etmek için yoğun çaba içinde olduklarını da vurguladı.

Öte yandan Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cenk Aydın, takımlarıyla gurur duyduklarını söyledi. Dekan Aydın, U.Ü Spor Bilimleri Fakültesi olarak bünyelerindeki öğrencilerin gerek bireysel gerekte takım halinde başarıları için çaba harcadıklarını vurgulayarak başarılarında kent dinamiklerinin de katkısı olduğuna vurgu yaptı. Dekan Aydın, "Fakültemizin sponsoru olan Koray Spor Firması'nın da desteğiyle önümüzdeki süreçte başarılarımız devam edecek. Çalışmalarımızda sponsorumuzun, U.Ü Yönetiminin ve Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın da desteğini sürekli arkamızda hissediyoruz" dedi.

UÜ Badminton Takımı Başarıya Doymuyor

UÜ Badminton Takımı Başarıya Doymuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim