• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Utanç davasında polis müdürüne 28 yıl hapis

Utanç davasında polis müdürüne 28 yıl hapis
Sakarya’da 'utanç davası' olarak bilinen 14 yaşındaki kız çocuğuna 28’i çocuk toplam 34 kişinin cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla açılan dava bugün sonuçlandı.

Mahkeme davanın tek tutuklu sanığı polis müdürü N.Ş.'yi iki suçtan toplam 28 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırırken, tutuksuz yargılanan ögrencilere verilen 5 yıl 4 ay hapis cezası ise hükmün açıklanması geri bırakılarak  5 yıl erteledi. Karara kız çocuğunun avukatı Harika Kalay "Bu karar tarihe utanç kararı olarak geçecektir" diyerek tepki gösterdi. 

Adapazarı'nda 2012 yılının Haziran ayında 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları ileri sürülen ve 2'si polis müdürü 34 kişinin yargılandığı davada, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmalar sonunda, yurt dışında yakalanan polis müdürü N.Ş. dışında tutuklu kalmamıştı.

Bugünkü duruşmada, bir numaralı sanık olarak görünen ve davanın tek tutuklusu olan polis müdürü N.Ş. de hazur bulunduruldu. Daha önceki duruşmada savunması istenen, çocuğa yönelik zincirleme cinsel istismar suçundan hakkında 52 yıla kadar hapis cezası talep edilen N.Ş., suçsuz olduğunu ve daha önce verdiği ifadelere ekleyecek bir şeyinin bulunmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti daha sonra davayı karara bağladı. Tutuklu olarak yargılanan polis müdürü N.Ş. "Küçük yaşta kızı cinsel istismar" suçundan 19 yıl 4 ay, "Hürriyetten yoksun bırakma" suçundan da 9 yıl olmak üzere toplam 28 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme davada tutuksuz olarak yargılanan öğrencilere ise 5 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Ancak mahkeme heyeti çocuk yaşta ve öğrenci olmalarını dikkate alarak hükmün geri bırakılması kararı verdi. Buna göre karar 5 yıl ertelenmiş oldu

KIZ ÇOCUĞUNUN AVUKATINDAN TEPKİ

Mahkemenin kararına avukatı Harika Kalay adliye çıkısında gazetecilere yaptığı açıklama ile  tepki gösterdi. Kalay, kararı şöyle değerlendirdi:

" Bu dava 34 sanıklıydı. Bu davada da utanç karar verildi. Sadece yaşı büyük olarak emniyet müdürü ceza aldı. Bunu yeterli bulmuyoruz. Diğer yargılanan çocukar, cezalarının geriye bırakılması uygulaması ile hayatlarına devam edecekler.  Rıza, bir kurum olmamasına rağmen suç işlendiğinde 15 yaşından küçük olmasına rağmen yapılan savunmalar rızaya dayandırırdı. Devlet eliyle tecavüz bir kez daha aklandı. Aklanmaya da devam edecek. Tarihin mahkemelerinde yargılanacaklar bu zihniyet.  Fethiyeli N.Ç. ve diğer tecavüz davaları çünkü böyle oldu. Desteklenen erkek egemen ahlakının bugünde burada tecelli ettiğini görüyoruz. Devlet eliyle meşrulaştırıldı. Yapılan savunmalar 17 Aralık operasyonuna dayanıldı. Daha önceki savunmalarda Peygamberimizin de böyle bir evliliği olduğuna dayandırılmıstı. Sığ zihniyet devam etmiştir. Cemaatin oyunu olduğuna dair savunmalar da gerçekletirildi. Sanık avukatlarından biri böyle yapmıştı. Karara itiraz edeceğiz"

http://www.istanbulhaber.com

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim