• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Üstün zekalı çocuklar için 3 okul

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında üstün zekalı çocuklar için TÜBİTAK bünyesinde İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere üç yeni okul açacaklarını söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, üstün zekalı çocuklar için TÜBİTAK bünyesinde İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere üç yeni okul açacaklarını belirterek, "İnşallah kısa zamanda, mümkünse önümüzdeki eğitim-öğretim yılında bunu da başlatarak geleceğimizin bilim adamlarını, çok seçkin bilim adamlarını, NOBEL ödülü alacak insanlarımızı da oralardan yetiştirecek noktaya gelmiş olacağız" dedi.

TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları ve Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatları ödül töreni, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak katıldı.

Üstün zekalı çocuklar için okul

Türkiye'nin çok zaman kaybettiğini ve hızlı ilerlemesi gerektiğini vurgulayan Ergün, bunun için zemine bilim ve teknolojinin konulması gerektiğini ifade etti. Türkiye için gençlerin en büyük zenginlik olduğunu, geleceğin onların aklında, zekasında, çalışkanlığında bulunduğunu anlatan Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milli Eğitim Bakanımızla da bu konuyu konuştuk. TÜBİTAK bünyesinde üstün zekalı çocuklar için İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere üç yeni okul açmayı, liseden önce başlayıp, sonra ortaokula, sonra ilkokul seviyesine inmeyi, ilkokuldan liseye kadar bu arkadaşlarımızın özel şartlarda gerçekten bilim insanı olarak yetiştirilmeleri, geleceğe dair hiçbir hayat kaygısı taşımayacakları, üniversite sınavına girip nereyi kazanacağı endişesi de taşımayacakları, nereye istiyorlarsa oraya gitsinler, o şartları onlara hazırlayacağımız bir süreci de başlatmış oluyoruz. İnşallah kısa zamanda, mümkünse önümüzdeki eğitim-öğretim yılında bunu da başlatarak geleceğimizin bilim adamlarını, çok seçkin bilim adamlarını, NOBEL ödülü alacak insanlarımızı da oralardan yetiştirecek noktaya gelmiş olacağız."

www.istanbulhaber.com
 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim