• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Usta eller kurban kesimine hazır

Usta eller kurban kesimine hazır
Esenler Belediyesi, Kurban Bayramı'nda yaşanan kazalarının azalması ve kurban kesimlerinin daha sağlıklı ve düzenli yapılabilmesi için ücretsiz sertifikalı...

Esenler Belediyesi, Kurban Bayramı'nda yaşanan kazalarının azalması ve kurban kesimlerinin daha sağlıklı ve düzenli yapılabilmesi için ücretsiz sertifikalı Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kursu açtı.

Esenler Belediyesi 10 yıldır süren ve bu yıl da 56 kursiyerin katıldığı eğitimlerle kurban kesimiyle ilgili teorik ve uygulamalı eğitimler verdi. Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kursu kapsamında verilen eğitimlerle yaşanan kazalarının azaltılması ve kurban kesimlerinin daha sağlıklı ve düzenli yapılabilmesi hedefleniyor. Uygulamalı ve teorik olmak üzere 2 aşamalı eğitimden geçirilecek kursiyerler, kurban kesimiyle ilgili mezbaha bilgileri ve uygulama eğitimini Esenler Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nden, kurban kesiminin dini yönünü Esenler Müftülüğü'nden, kesim kazaları ve ilkyardım konusunu da Esenler Sağlık Grup Başkanlığı'ndan eğitimler aldılar. Teorik eğitimin tamamlanmasının ardından tüm kursiyerlere bir kesim merkezinde profesyonel kasaplar tarafından canlı olarak, kesim öncesi muayene, zapt-u rapt, kesim işlemi, şişirme, tulum çıkarma ve açma yöntemiyle yüzme eğitimleri, deri muhafazası, çevre sağlığı ve atıkların uzaklaştırılması, olası bulaşıcı hastalıkları (zoonozlar) tanıma ve tedbir, et muhafaza, işleme ve tüketimi ile ilgili eğitimler verildi. Eğitimlerin sonrasında ise tüm kursiyerler, sınava girecekler ve başarılı olanlara Esenler Halk Eğitim Merkezi tarafından"Kurban Kesim Elemanı"sertifikası verilecek.

Verilen eğitimler hakkında bilgi veren Esenler Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekim Muhammet Efe, eğitimlerin 10 yıldır sürdüğünü ve Türkiye'de ilk yapan kurum olduklarını dile getirdi. Efe, amaçlarının halkın güvenli bir şekilde kurban bayramını yaşaması olduğu belirterek, "Birkaç aşamalı eğitim veriyoruz. 18 saatlik bir teorik eğitimin ardından uygulamalı olarak bu modern mezbaha da kesim usullerini anlatıyoruz. Burada vatandaşlar halk, gıda ve çevre sağlığı konusundan bilinçlendiriliyorlar. Yine diyanet işlerimizden görevlimi dini vecibeleri anlatıyor. Kesicinin kendi güvenliği ile ilgili ilk yardım dersleri de veriyoruz. Esenler Belediyesi olarak vatandaşların hem dini hem teknik açıdan hem sosyal açıdan kurban bayramını daha huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir şekilde geçirmesini sağlıyoruz. Katılan 56 katılımcıya sertifikalarını vereceğiz" diye konuştu.

Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kursu'na katılan Resul Özalp ise, "Her sene olduğu gibi bu sene de biz keseceğiz ama bilimsel olsun diye belediyemizin düzenlediği bu kursa katıldık. Çok faydalı geçti. Hem dinimize uygun kesme usullerini öğrendik hem de buraya gelerek uygulamalı olarak öğrendik. Kurban kazaları yaşamadan rahat keseceğiz. Belediyemize de teşekkür ederiz bu hizmeti verdiler ücretsiz" dedi.

Usta eller kurban kesimine hazır

Usta eller kurban kesimine hazır

Usta eller kurban kesimine hazır

Usta eller kurban kesimine hazır

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim