• BIST 9079.97
  • Altın 2325.099
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9469
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Üst geçide asansör istiyorlar

Üst geçide asansör istiyorlar
Aksaray'da vatandaşlar, üst geçitlere asansör ve yola alt geçit istiyor.

Aksaray'da vatandaşlar, üst geçitlere asansör ve yola alt geçit istiyor.

E-90 Karayolu üzerinde bulunan Tacin Mahallesi sakinleri, mahallelerinin şehirden tamamen kopuk olması, yaya ve araçla karşıdan karşıya geçemedikleri gerekçesiyle mahallede toplandı. Mahalleye yapılan üst geçitten yaşlı ve engellilerin geçemediğini söyleyen mahalle sakinleri, ayrıca mahalleye araçla girmek için 3 kilometre yol gitmek zorunda olduklarını söyledi. Acil durumlarda sağlık ve kurtarma ekiplerinin bile giremediğine dikkat çeken mahalle halkı yetkililerden yardım istedi. E-90 Karayoluna inen mahalle sakinlerine polis ekipleri de yardımcı olmaya çalıştı. Güvenlik önlemleri kapsamında mahallede görev alan polis ekipleri, mahalle sakinleri ile konuşarak sakinleştirdi.

Mahalle sakinleri, "Biz mahallemize kavşak ve yolumuzun açılmasını istiyoruz. Alt geçit çok uzaktan geliyor. Yol istiyoruz, yolumuz yok. Bir ambulans, itfaiye giremiyor. Hastamız oluyor sedyeyle karşıya geçiriyoruz. Şurada 50 senelik yolu kapattılar biz perişan durumdayız. Pazarlarımız o tarafta, sağlık ocağı, eczaneler hep o tarafta. İnan ki biz şuradan geçiyoruz ama bir görün perişanlığımızı. Kamyonlar düdük çala çala geçiyor. Biz bir yol istiyoruz" dediler.

Mahalle Muhtarı İbrahim Telli ise "Bu vatandaş yol istiyor, karşıya geçmek için imkan istiyor. Bu vatandaş bu üst geçitlere asansör istiyor. Bu vatandaş yüzde 85 mevcut hükümete oy veriyor. Bu vatandaş Suriye'den gelmedi, Irak'tan gelmedi. Ekmek istemiyor bu vatandaş, aş istemiyor, iş istemiyor. Bu vatandaş hizmet istiyor. Şimdi yolda alt geçit projemiz vardı. Sağ olsun alt geçidimizin projesi çizildi. Karayolları Genel Müdürlüğünden onay aldı. Buna bütçeden para ayrılacak, ihale olacak ve gelecek seneye yapılacak. Bizim şu anda en büyük derdimiz karşıya geçmek için bu demir yığınlı üst geçitlere asansör istiyoruz" dedi.

Mahalle halkı polislerin çabasıyla evlerine gönderildi.

Üst geçide asansör istiyorlar

Üst geçide asansör istiyorlar

Üst geçide asansör istiyorlar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim