• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Uslu: “Mermer Adıyaman’ın Lokomotifi Olacak”

Uslu: “Mermer Adıyaman’ın Lokomotifi Olacak”
Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması ile ilgili yaptığı açıklamada,...

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması ile ilgili yaptığı açıklamada, mermerin önemine işaret etti.

Mermerin mamul hale geldiği zaman katma değerinin artacağına ve sağlayacağı istihdama dikkat çeken ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu,mermerin Adıyaman'ın sanayisinde lokomotif olacağını belirtti.

Uslu açıklamasında, "Mermer bugün sıralamaya koyulduğunda ilimizde belki dördüncü veya beşinci sektör olarak geliyor ama önümüzdeki 10 yıl içerisinde mermer sektörü bugün birinci sırada olan tekstilinde önüne geçecek. Mermer Adıyaman'ın birinci sektörü olacak, çünkü ciddi bir rezervimiz var. 2015 yılında 550 bin ton kütük mermer ihraç edilmiş. Bunun parasal değeri 660 milyon dolar. Yani neredeyse 1 milyar dolara yaklaşmış. Biz bunu Adıyaman'da mamul hale çevirsek bunun en az on katını geçecek. Bu işin parasal yönü. Birde istihdam yönü var. Bizim düşündüğümüz mantıkta seri üretim yapan fabrikalardan olmalı. Kütükten mamul hale çevirmeliyiz. Bunun katma değerini arttırıp bütün uzak doğuda dahil dünyanın her tarafına ihraç edebileceğimiz çok değerli bir mermerimiz var" dedi.

Mermer İhtisas OSB ile ilgili yer arayışlarına da değinen Başkan Uslu, "Sayın Bakanımız Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi sözünü verdi. Sayın Valimizde bunun için uygun yer arayışına girdi. Geçen hafta da birlikte iki yere baktık. İkisi de çok uygun ama bir yer hazine yeri olduğu için oraya odaklandık, daha uygun görüldü. O konuda çalışmalar yapılıyor. Sayın Meclis Başkanvekilimiz Ahmet Aydın'a sıcağı sıcağına konuyu aktardık. Hemen gerekli çalışmaları yapıp bakan beye götüreceğiz. Bakan beyde bu iş için çok duyarlı ve istekli. En kısa zamanda kendisine dosyayı takdim edip Mermer İhtisas OSB'mizi Adıyaman'ımıza kazandıracağız. Mermer İhtisas OSB'nin ilimiz sanayicisinin hizmetine sunulmasına destek ve katkı sağlayan başta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık'a, Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş'a, Meclis Başkanvekilimiz Ahmet Aydın'a ve diğer milletvekillerimiz olmak üzere bunun dışında da emeği geçen ve ismini sayamadığımız herkese iş dünyası adına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim