• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Uslu, Kigider’li Gençlerle Buluştu

Uslu, Kigider’li Gençlerle Buluştu
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Küçükçekmece İmam Hatip Mezunları Mensupları ve Gönüllüleri Eğitim Derneği (KİGEDER) tarafından...

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Küçükçekmece İmam Hatip Mezunları Mensupları ve Gönüllüleri Eğitim Derneği (KİGEDER) tarafından organize edilen "Hikmet Söyleşileri" programına katıldı. Programda gençlere seslenen Uslu, "Zulüm bu coğrafyayı terk edene kadar oturmayacaksınız" dedi.

Konuşmasında, Allahû Teâlâ tarafından insanoğluna bahşedilmiş nimetlerden birisinin de gençlik olduğunu vurgulayan Uslu, "İnsan ömrünün hareketli, bereketli ve verimli dönemidir. Bu dönemin kıymetini bileceksiniz. Çünkü İslam, gencin bilinçli, şuurlu ve dava sahibi olmasını ister. İslam'ın çizdiği genç modeli sahabelerin şahsında müşahhas hale gelmiş bir genç portresidir. İmanlı genç, hayatın içinde olan, meydanda olan bir gençtir. Onun için gençlik davetçi olacak, maddeleşen dünyaya maneviyatın hakim kılınması için çırpınacak. Biz bu bağlamda sorumluluk alıyoruz. Gençlerin önünü açıyoruz. Gençlik hareketimiz Genç Memur-Sen'imiz ile geleceğe yön veriyoruz. Yüreği umut dolu, geleceğe umutla sarılan, aydınlık yarınlara yürekten inanan gençlerle daha adil bir dünyanın mücadelesini veriyoruz. Bu mücadeleye sizleri de davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

"İMAM HATİPLİ OLMAK ADANMIŞLIKTIR"

"İmam Hatipler; ümmet bilinciyle, kardeşlik anlayışıyla coğrafyamızı bir ve bütün tutacak kadroların harmanlandığı mekanlardır" diyen Uslu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Sizler, asil medeniyetin temsilcilerisiniz. İnançlısınız, heyecanlısınız, yeni bir dünyanın kurulması için umudumuzsunuz. Yeryüzünde gençliğin kıymetini bilmeyen hiçbir harekete hedefe ulaşamaz. Biz hedefe sizlerle ulaşacağımızı iyi biliyoruz. Sizler de sorumluluklarınız farkında olun ve kötülüklerin men edilmesi için çaba sarf edin. Varlıklarını enerji kaynaklarını, yerin altındakileri ve yerin üstündekileri yağmalayarak devam ettiren emperyalizmin korkulu rüyası, inanan ve inançlarının gereğini yerine getirmeye çalışan gençlerdir. Bu gençlik oyuna gelmemelidir. Kendi zamanının tanıklığını yaparak kadim olan, iyinin gelenekten geleceğe taşınmasında köprü görevi üstlenmelidir. Unvan, etiket ve sahip kılındığımız tüm imkanlarımız daha iyi birer mümin kul olmamıza kapı aralamalıdır. Unutmayın gençler; İmam Hatipli olmak adanmışlıktır. İmam Hatipli olmak değerleri temsil etmektir. İmam hatipli demek ümmet adına mücadele eden gönül erleri demektir. İmam hatipliler direniştir, şahlanıştır. İmam hatipliler; bizi biz yapan tüm değerlerimizle aramıza mesafeler koymak, bize özümüzü, ruhumuzu unutturmak isteyenlere karşı verilen mücadelenin adıdır."

"GENÇLİĞİNDEN VAZGEÇEN BİR ÜMMETİN YARINI OLMAZ"

28 Şubat darbe sürecinde İmam-Hatip okullarının hedef alındığını vurgulayan Uslu, "Biz direndik, yasakları aştık, yolları açtık. Büyük Memur-Sen ailesi olarak İmam Hatiplilerin önünü kesmek isteyenlerin karşısında olduk, sabrettik, vazgeçmedik, haklarımızın peşine düştük, zafere ulaştık. Milli değerlerine sahip çıkacak bir "nesil çıkmasın" diyenlerin karanlık düşlerini bozduk. Gençlik, Müslümanlar için vazgeçilmezdir. Gençliğinden vazgeçen bir ümmetin yarını olmaz. Biz geleceğimizi vesayetçilerle mücadele ederek kurtardık" dedi.

"HER ŞARTTA DİK DURACAKSINIZ"

Uslu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Kapitalizmin, dış güçlerin kuşatması altında olan bir gençliğin ülkeye verdiği zararın ne denli büyük olduğunu biliyoruz. Büyük bir medeniyetin çocukları ancak kendisine yakışan bir kimlik ve değerler sisteminde anlam kazanabilir. Kazanılacak anlam ile yeryüzüne iyiliği birlikte yayabiliriz. Yeryüzünde fitne hakim olsun diye çırpınan ihanet şebekelerini yüreklerimizi birleştirerek alt edebiliriz. Çukur kazanlardan olmayacaksınız. Çukuru merhamet eliyle kapatanlardan olacaksınız. Değerlerimizi hedef alanlardan olmayacaksınız. Değerlerimizi yüceltmek için iyiliği kuşananlardan olacaksınız. Kutsalımıza söz söyletmeyeceksiniz, bölge halklarını birbirine kırdırmaya çalışan kapitalist ırkçı düşünceye karşı dirençli bir tutum sergileyeceksiniz. Her şartta dik duracaksınız. Dik duranlardan olacaksınız. Emanete sahip çıkacaksınız, onurunuzu koruyacaksınız. İnsanın alın terinin ve el emeğinin sömürülmesini istemiyorsak, önce bir olacağız. Aramıza fitneyi sokmayacağız. Bu dünyayı kendine karşı sorumluluklarının farkında, tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı, kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaştırılmasında emek sahibi, adaletin tesisinde kararlı gençler kurtaracaktır. Küresel kuşatmayı inançlı gençler aşacaktır."

"EN İYİ ÖRNEK HILFUL FUDUL"

"Gençler altını çizerek söylüyorum; sizsiz yeni Türkiye olmaz. Sizsiz sivil toplum anlam taşımaz" diyen Uslu, konuşmasında gençlere Hılful Fudul örneğini anlattı. Uslu, "Hılful Fudul, vicdan sahibi, duyarlı insanların, Kabile fark etmeksizin bir araya gelerek, hiçbir insanın rengine, ırkına, şekline bakmaksızın, herkesin hakkını hukukunu korumak için oluşturulan bir teşkilattır. Hz. Peygamber, kendisine nübüvvet geldikten sonra "bugün dahi çağırsalar orada (Hılful Fudul) bulunurum, orada bulunuşumu bir sürü Kızıl deveye değişmem" demişti. Bizler işte bu Hılful Fudul örneğinden yola çıktık. Siz de bu yolculuğu örnek almalısınız. Adalet ve hukuk arama yoluna koyularak, "yapamazsın" diyenlere inat, iradenize sahip çıkmalısınız. Bu bir sivil itaatsizliktir. Bu baskılara karşı çıkıştır. Bu direnişin en güzel örneğidir" ifadesini kullandı.

"YENİ TÜRKİYE'Yİ ŞUURLU GENÇLİK İNŞA EDECEK"

Yeni Türkiye'yi şuurlu gençliğin inşa edeceğini vurgulayan Uslu, "Komşusu açken tok yatmayı kendisi için utanç vesilesi sayan ve insanların yararına en azından yoldaki bir taşı kaldırmaya sevk etmeyen her türlü boş inançtan uzak olmayı yeğliyen gençlik, Yeni Türkiye'yi inşa edecektir. Yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara yardım etmeyi görev bilen gençlik, hakkaniyeti ve adaleti ayakta tutarak, mazlumların kurtuluşuna vesile olacaktır. Çok net söylüyorum gençler; insanlığın kurtuluşu kirleşmiş milletler değildir. İnsanlığın kurtuluşu gençlerin birleşen vicdanlı yürekleridir. Erdemin ve insanlık birikiminin vicdanı olmaya namzet, sadece Anadolu'da değil tüm yeryüzü coğrafyasındaki gelişmelere karşı duyarlı, sözü ve davası olan bir gençlik küresel şer odaklarının senaryolarını boşa çıkaracaktır. Onun için diyorum ki; siz olmayınca verilen mücadele eksik kalır. Gençliğin omuz vermediği mücadele başarıya ulaşmadan yarıda kalır. Bakın gençler; cahiliyeyi tanımlamak, tanımak yetmiyor, cahiliyeyi nasıl giderebiliriz, diye bir derdimiz olmalı. İlahi Şiarlarla yoğrulan, Nebevî Şuurla donanan gençlik, sorunları aşacak, cahiliyeyi ortadan kaldıracak gençliktir" dedi.

SALONU AYAĞA KALDIRAN SÖZLER

"Ayağa kalkacaksınız gençler. Zulüm bu coğrafyayı terk edene kadar oturmayacaksınız" diyen Uslu, "Siz, Sultan Alpaslan'ın, Kılıçarslan'ın, Selahaddin Eyyubi'nin, Ertuğrul Gazi'nin, Osman Gazi'nin, Orhan Gazi'nin, Fatih Sultan Mehmet'in, Kanuni Sultan Süleyman'ın, Yavuz Sultan Selim'in, Mehmet Akif'in yol arkadaşları olacaksınız. Yeniden Büyük Türkiye'nin teminatı olacaksınız" ifadelerini kaydetti.

Gençler, Uslu'nun bu sözlerini ayağa kalkarak dinledi ve uzun süre alkışladı.

Uslu, Kigider’li Gençlerle Buluştu

Uslu, Kigider’li Gençlerle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim