• BIST 9476.65
  • Altın 2505.594
  • Dolar 32.5977
  • Euro 34.7878
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Uslu Davasında Savcı Ömür Boyu Müebbet İstedi

Uslu Davasında Savcı Ömür Boyu Müebbet İstedi
Aydın'ın Nazilli ilçesinde üniversite öğrencisi Gamze Uslu'nun öldürülmesine ilişkin davada savcı mütalaasını açıkladı.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde üniversite öğrencisi Gamze Uslu'nun öldürülmesine ilişkin davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, sanık B.C.G.'ye müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

Nazilli'de, nişanlısıyla kaldığı otelin dördüncü kat balkonundan düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Gamze Uslu'nun nişanlısı B.C.G.'nin tutuksuz yargılandığı davanın sekizinci duruşması görüldü. Düşme açısının belirlenmesi için yapılan bilirkişi incelemesinde; olayın itilme mi yoksa intihar mı olduğunun belirlenemezken, 10 dakika süren dava sonunda savcı mütalaasını açıkladı. Davanın savıcısı, Cumhuriyet Savcılığının yaptığı kavuşturma neticesinde sanık B.C.G.'nin kasten adam öldürme suçundan ömür boyu müebbetle cezalandırılmasını istedi.

"KIZIM CİNAYETE KURBAN GİTTİ"

Adliye önünde gözyaşlarına hakim olamayan acılı anne Fatma Uslu, kızının cinayete kurban gittiğini söyleyerek, "Benim kızım cinayete kurban gitti. Kızımın katili B.C.G'dir. Bizim istediğimiz sadece adalet. Türkiye Cumhuriyeti'nin adaletine de güveniyoruz. O şahsın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Ben kızımın otele zorla gittiğini düşüyorum. O şahıs kızımı otelde dövdü ve otelden attı. Bunun da üstünü örtmek için intihar süsü verdi. Gerçekler er ya da geç ortaya çıkacaktır" dedi.

USLU'NUN AİLESİNE DESTEK VERDİLER

Nazilli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Uslu davasının 8. duruşmasında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve Atatürkçü Düşünce Derneği Nazilli Şubesi üyeleri eylem gerçekleştirdi. Adliye önünde basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Sanem Deniz Kural, "Özgecan Yasası" da denilen "Ağırlaştırılmış Müebbet'in bir an önce çıkartılması gerekiyor. Kadın cinayetleri durdurulabilir cinayetlerdir, caydırıcılık olmalı. Bu nedenle biz Özgecan yasasının yasalaştırılmasının peşindeyiz. Bu mücadelemize destek olmaya, sesimize ses katmaya davet ediyoruz. Gamze Uslu davasının da en başından beri takibindeyiz. Sonuna kadar da takipçisi olacağız. Suçlular cezasını alasıya kadar mücadelemiz ve Uslu ailesine desteğimiz sürecek" dedi.

AVUKAT TAŞ: "MÜTALAA BİZİ MUTLU ETTİ"

Mahkeme çıkışında konuşan Uslu ailesinin avukatı İrfan Taş, mütalaanın kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Taş, "Savcı Bey olayla ilgili mütalaasını verdi. Savcı Bey dosyadaki tanıkların beyanlarını ve bizim belirtmiş olduğumuz hususları dikkat ederek, sanığın kasten adam öldürmeden cezalandırılmasını talep etti. Savunma makamı ise kanundan kaynaklanan hakkını kullandı ve mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre talep etti. Duruşma 5 Ocak'a ertelendi. İnşallah hayırlı bir sonuç alacağız. Savcı Beyin bu şekilde mütalaa vermesi bizi mutlu etti" şeklinde konuştu.

Uslu Davasında Savcı Ömür Boyu Müebbet İstedi

Uslu Davasında Savcı Ömür Boyu Müebbet İstedi

Uslu Davasında Savcı Ömür Boyu Müebbet İstedi

Uslu Davasında Savcı Ömür Boyu Müebbet İstedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim