• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Üsküdar'da şu an: Kepçe vatandaşları kurtarıyor

Üsküdar'da şu an: Kepçe vatandaşları kurtarıyor
Yaz sıcaklarını unutturan yağışlı hava, her geçen gün etkisini arttırıyor. Peki ama hava durumu nasıl olacak? Yağışlar ne kadar sürecek? Üsküdar ise şu an çok karışık bir durumda

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan son değerlendirmelere göre, Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Muğla, Kırşehir, Aksaray, Sivas, Trabzon, Rize, Artvin ve Elazığ çevreleri ile Antalya'nın iç ve batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL İÇİN İKİNCİ UYARI 

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, İstanbul radarından alınan son görüntülere göre; İstanbul’un kuzeydoğusunda bulunan ve gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olan bulut kütlesinin İstanbul Anadolu Yakası ile Boğaz çevresinde kuvvetli yağış, lokal dolu ve yağış anında kısa süreli kuvvetli rüzgarlara sebep olmasının beklendiğini ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.
 
KAPALI ÇARŞIYI SU BASTI
 
İstanbul'da öğle saatlerinde itibaren sağanak yağmur etkili olmaya başladı. Aniden bastıran yağmur, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yollarda biriken su nedeniyle sürücüler de ilerlemekte güçlük çekti. Kapalıçarşı'nın Halıcılar Caddesi'nin tavanından oluk oluk yağmur suyu aktı. Akan yağmur suları vatandaşların ve esnafın zor anlar yaşamasına sebep oldu.   Bazı vatandaşlar Kapalıçarşı Beyazıt Kapısı girişinde bulunan dükkanlar önlerinde yağmurun dinmesini bekledi.. Yoğun yağış nedeniyle Kapalıçarşı'da elektrik kesintisi de yaşandı. Kesilen elektrik yaklaşık  1 saat sonra geldi.

İstanbul’da daha önce şiddetli yağışlarla birlikte denizle karanın birleştiği Üsküdar’da benzer görüntüler yaşandı. Şiddetli yağışın ardından Üsküdar sahili göle döndü, deniz ve kara adeta birleşti. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar suyun içinden ayakkabılarını çıkarıp öyle geçti. Yoğun su birikintisi nedeniyle yolun karşısına geçemeyen bazı vatandaşlar da kepçeyle taşındı. Kepçeye binen bazı gençlerin selfie çektikleri görüldü. 
 
BEŞİKTAŞ VE KARAKÖY DE SULAR ALTINDA
 
Beşiktaş’ta aniden bastıran sağanak yağmur yolarlı göle çevirdi. Araçlar yağmur suyuyla dolan yolda ilerlemekte güçlük çekti. Vatandaşlar ise paçalarını sıvayarak çareyi koşmakta buldu. Bebek arabasıyla yolun karşısına geçmeye çalışan bir kadın ise dikkat çekti. Bir köpeğin yağmur suyuyla dolan yolda karşıya geçmeye çalışması ilginç görüntüler oluşturdu. Bu sırada bir çocuk ise köpeğe yardım etmeye çalıştı. Karaköy sahilde de vatandaşlar yağmurdan nasibini aldı.  Boğaz sisle kaplanırken Karaköy’de vatandaşlar çareyi brandaların altına sığınmakta buldu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim