• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Üsküdar’da Okul Kantinlerine Denetim

Üsküdar’da Okul Kantinlerine Denetim
Üsküdar Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki okulların kantinlerini denetledi.

Üsküdar Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki okulların kantinlerini denetledi. Kantinlerdeki hijyen kuralları ve gıda ürünlerinin kontrol edildiği denetimlerde, kurallara uymayan kantinciler uyarıldı.

Üsküdar Belediyesi, ilçedeki okulların kantinlerini denetledi. Denetimler kapsamında okul kantinlerinin hijyen kurallarına uyup uymadığı kontrol edildi.

Üsküdar Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen denetimlerde gıda mühendisleri satılan yiyeceklerin son kullanma tarihlerini inceleyerek, satışa uygun olup olmadıklarını kontrol etti. Kantinlerin ruhsatlarını kontrol eden zabıta ekipleri ise kantin çalışanlarına uymaları gereken kuralları anlattı. Denetimlerde kurallara uymayan bazı kantin sahipleri ise uyarıldı.

"208 TL CEZA VERİYORUZ"

İlçedeki okullarda sık sık denetim yaptıklarını belirten Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Mete Yapıcı, "Çocuklarımızın, gençlerimizin yanındayız. Onların sağlıkları bizim için çok büyük önem arz ediyor. Bu yüzden kantin denetimlerimiz bütün hızıyla devam edecek" dedi.

Yapıcı, kantin sahiplerine uymadıkları her bir kural için 208 TL ceza verdiklerini söyledi.

"SAĞLIKSIZ ÜRÜNLERİN SATILMAMASI KONUSUNDA UYARIDA BULUNUYORUZ"

Gıda Mühendisi Aysun Aydın ise, satılan ürünleri denetlediklerini belirterek, "Çocuk buraya geldikten sonra çıkışı yasak. Dolayısıyla sınırlı bir yer var. Buradan ne alırlarsa onunla besleniyorlar. Bakanlık da bunu dikkate alarak burada satılan ürünleri en olabildiğince şekilde sağlıklı hale getirmeye çalışıyor. Buradaki hijyen kuralları, biz belediye olarak bunları de denetliyoruz. Sağlık kontrolleri yapılmış mı, kantinde çalışanlar kişisel hijyen kurallarına uyuyorlar mı? Bunların denetimlerini ara ara yapıyoruz. Yeni genelgeyle birlikte bu ürünlerin satılmaması konusunda uyarıda bulunuyoruz. Kaldırmalarını istiyoruz. Eğer kaldırılmazsa kabahatler kanununa göre bir cezası var" dedi.

Öğrenciler ise kantinden hamburger, tost aldıklarını söyledi.

Üsküdar’da Okul Kantinlerine Denetim

Üsküdar’da Okul Kantinlerine Denetim

Üsküdar’da Okul Kantinlerine Denetim

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim