• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Üsküdar-Sancaktepe metrosunda tüneller birleşti

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu’nda Ümraniye Çarşı’dan Bulgurlu’ya kadar olan tüneller birleşti.
Anadolu Yakası’nın ikinci metro hattı olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu’nda tünel kazı ve istasyon çalışmaları devam ediyor. Hattın Ümraniye Santral Metro İstasyonu ile Bulgurlu İstasyonu arasındaki yaklaşık 1 kilometrelik tünel çalışması birleştirildi.
 
16 İSTASYON OLACAK
 
Anadolu Yakası Raylı Sistem Müdürü Turgay Gökdemir ile teknik ekibin takip ettiği yerin 30 metre altındaki tünel kazı çalışması gerçekleştirildi. Daha önce de Çarşı ile Santral İstasyonları birleştirildiğini hatırlatan Turgay Gökdemir, şu bilgileri verdi: “Son kazı çalışmasıyla tünellerin Ümraniye Çarşısından Bulgurlu’ya kadar olan kısmı birleşmiş oldu. Üsküdar’dan Sancaktepe’ye uzanan hattaki 16 istasyonunun tamamına yakınında çalışmalarımız 24 saat esaslı sürüyor. 40 kilometreye yakın tünel kazı çalışması büyük ölçüde tamamlandı. 4 ayrı noktadan TBM makinesinin kullanıldığı çalışmalar kapsamında NATM (Yeni Avusturalya Tünel Açma Metodu) ile de tünel yapım çalışmalarımız sürüyor. İstasyonlardaki peron tünellerinin beton kaplama işi de hızla devam ediyor.”
 
38 AYDA TAMAMLANACAK
 
İstanbullulara rahat, konforlu ve ekonomik ulaşım imkanı sunacak olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başakanı Kadir Topbaş’ın talimatı doğrultusunda 2015 yılında hizmete alınmamı hedefleniyor. 38 ayda tamamlanması planlanan hat, dünyanın en hızlı yapılan metrosu olma özelliğini de taşıyor.
 
20 KİLOMERTE METRO HATTI
 
Proje tamamlandığında Sancaktepe’den metroya binen bir yolcu Ümraniye’ye 12,5 dakikada, Üsküdar’a 24 dakikada, Yenikapı’ya 36 dakikada, Taksim’e 44 dakikada, Hacıosman’a 68 dakikada, Atatürk Havalimanı’na ise 71 dakikada ulaşabilecek. 16 istasyonla Üsküdar, Çekmeköy, Sancaktepe ilçelerini birbirine bağlayacak olan 20 kilometrelik metro hattı, Taşdelen ve Sultanbeyli üzerinden Sabiha Gökçen Havaalanı’na kadar uzatılacak.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim