• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Uskad’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Destek

Uskad’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Destek
Merkezi Van'da olan Uluslararası Strateji Kalkındırma Araştırma Derneği (USKAD) Genel Başkanı Cemil Karabayram, Türkiye'nin komşu ülkelere sırt çevirmenin...

Merkezi Van'da olan Uluslararası Strateji Kalkındırma Araştırma Derneği (USKAD) Genel Başkanı Cemil Karabayram, Türkiye'nin komşu ülkelere sırt çevirmenin bu milletin tabiatında olmadığı mesajını milletçe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında durarak vermeleri gerektiğini söyledi.

Gündem ile ilgili açıklamalarda bulunan USKAD Genel Başkanı Cemil Karabayram, herkesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında durmaya çağırdı. Rusya ile İran'ın Esat diktatörlüğünün devamı için kurdukları koalisyonla, Türkiye'yi bir takım olaylarla karşı karşıya getirmeye çalıştıklarının açık olduğunu ifade eden Karabayram, uçak krizi ile açığa çıkan bu gerilimin Türkiye için kısa vadede bazı bedelleri olacağının hükümet yetkilileri tarafından da çeşitli vesilelerle ifade edildiğini kaydetti. Karabayram, "Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, bölgedeki Müslüman halkın yanında olma politikasında, bedelleri ne olursa olsun kararlı olduğunu en son Bursa konuşmasında da net bir dille ifade etmiştir. Tüm dünyanın insanlık sınavından geçtiği bu dönemde ülkemizin adını mazlum milletler nezdinde lider ülke seviyesine çıkartacak liderimize tam destek vermek tüm halkımızın boynunun borcudur. Çok şükür ki dünyaya yüz yılda bir gelebilecek dehalardan biri bu süreçte milletimizin önünde görevinin başındadır. Rusya ile yaşanan gerginliğin temelinde soydaşlarımıza, Müslüman ve mazlum komşularımıza sahip çıkma iradesi olduğu açıktır. Necip Türk milletini oluşturan tüm bileşenlerin Cumhurbaşkanımızda ifade bulan otoriteye güvenmeleri ve çıkarları nedeniyle vatanımıza namlularını doğrultanlara birlik mesajı vermeleri son derece önem arz etmektedir. Başta bin yıllık rakibimiz olan Rusya ve Esat diktatörlüğü olmak üzere Bilad-ı Şam'daki insanlık dramına kar zarar hesabıyla bakan tüm dünyaya daha yüz yıl önce birlikte yaşadığımız komşularımıza sırtımızı çevirmenin milletimizin tabiatında olmadığı mesajını milletçe Cumhurbaşkanımızın arkasında durarak vermeliyiz" dedi.

Yurtdışındaki dostların da Türkiye'nin bölgedeki kilit rolünün farkına varmasının zamanı geldiğini de sözlerine ekleyen Karabayram, "Türkiye bir yandan Esad diktatörlüğünün arkasında toplanan şer koalisyonu diğer taraftan DAEŞ terörü ile dünya değerleri adına mücadele ederken, batılı dostlarımızın bölgedeki diğer terör örgütleri ve uzantılarına sempati ile bakması kabul edilebilir değildir. Yalnızca bu bölgeden ülkemize gelen üç milyon misafirimiz için harcadığımız dokuz milyar dolara karşılık olarak yalnızca 419 milyon dolar destek verilmesi yetmezmiş gibi, terör örgütleri karşısında gerekli yaptırımları uygulamakta isteksiz davranan ülkeler şunu bilmelidirler ki; buradaki yangın söndürülmediği sürece hiçbir coğrafyanın güven içerisinde olması mümkün değildir. Rusya ile yaşanan gerilimden sonra Rus ajanlarının yurt içerisinde özellikle paralel yapının devlet içerisinde kalan bağlantılarını kullanarak çeşitli operasyonlar yapmak üzere zemin hazırlama arayışlarında olduğuna ilişkin istihbaratlar alınmaktadır. Bir yandan yerel terör grupları ile diğer yandan da paralel yapının bağlantıları ile temasa geçen Rus ajanlarına karşı dikkatli olması konusunda güvenlik birimlerini buradan uyarıyoruz. Hakk'ın yardımı ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın dirayeti ile bu insanlık sınavından ülkemizin alnının akı ile çıkacağı konusunda tereddüdümüz olmadığını biliyor ve sivil toplum örgütleri olarak Cumhurbaşkanımıza tam destek verdiğimizin bilinmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim