• BIST 9484.37
  • Altın 2493.505
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8026
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Uşak’ta Okullara Bisiklet Dağıtıldı

Uşak’ta Okullara Bisiklet Dağıtıldı
Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nca ortaklaşa gerçekleştirilen "Beyaz Bayrak" ve "Beslenme Dostu Okul" projeleri kapsamında ödül almayı...

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nca ortaklaşa gerçekleştirilen "Beyaz Bayrak" ve "Beslenme Dostu Okul" projeleri kapsamında ödül almayı hak kazanan sertifika ve bisikletleri törenle dağıtıldı.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Vali Ahmet Okur, Millettekileri Mehmet Altay ve Alim Tunç, Vali Yardımcıları Sait Topoğlu, Halil İbrahim Ertekin, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, ve diğer protokol üyeleri, okul müdürleri, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Vali Ahmet Okur Millî Eğitim Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Beyaz Bayrak" projesi ve "Beslenme Dostu Okullar Programı"nın uşak'ta başarı ile uygulandığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Okur konuşmasına şöyle devam etti; "Hükümetimiz göreve geldiği günden itibaren hem maddi anlamda hem de sanayi ve alt yapı yatırımlarının yanında, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın daha sağlıklı ve zihinsel anlamda daha safi yetişmeleri ve geleceğe hazırlanmaları anlamında çok ciddi çalışmalar yürütmektedir. İlimizde, hükümetimizin bize aktardığı kaynakları halkımıza en iyi şekilde yansıtmanın içersindeyiz. İlimizdeki bütün okulların "Beyaz Bayrak" sahibi olmalarını ve "Okul Dostu Okul Projesi" kapsamında gerekli yeterlilikleri yerine getirmelidir. Bundan sonraki dönede bunlar ele alınarak ulaşmamız gereken bir hedef olmalıdır. Bu projelerin uygulanmasında emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyorum"

Konuşmaların ardından Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul projelerinde sertifika almayı hak eden okullara, sertifikaları Vali Ahmet Okur, Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç ile protokol üyeleri tarafından verildi.

Ayrıca programda İlk Halk Sağlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle okullarında seçmeli spor dersini açan veya bisiklet modülü dersini uygulayan İlyaslı, Alanyurt, Karakuyu ve Karacahisar ortaokullarına 150 adet bisiklet, Vali Ahmet Okur, Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç ile protokol üyeleri tarafından verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim