• BIST 9645.02
  • Altın 2416.563
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8213
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Uşak'ta darbeye karşı ortak deklarasyon

Uşak'ta darbeye karşı ortak deklarasyon
Uşak Valisi Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri darbeye karşı ortak deklarasyona imza attı.

Uşak Valisi Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri darbeye karşı ortak deklarasyona imza attı.

15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası tepki amacıyla şehri yönetenler bir araya geldi. Uşak Valisi Ahmet Okur öncülüğünde Valilikte gerçekleştirilen basın toplantısında Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, AK Parti İl Başkanı Servet Kuş, CHP İl Başkanı Ali Karaoba, MHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Alev, Saadet Partisi İl Başkanı Yunus Acar ve Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Bekir Alperen yer aldı.

Bürokratlar ve temsilciler, "Bizler bu metinde imzası bulunan siyasi partilerin temsilcileri olarak, aşağıdaki hususlarda ortak bir mutabakat halinde bulunduğumuzu kamuoyuna ilan ediyor ve diyoruz ki; "15 Temmuz'da TSK içinde yuvalanmış ama asla TSK'yı temsil etmeyen, karanlık dış güçlerle ittifak halinde olan Paralelci hainlerin Milletimize, onun iradesine, onun Meclisine ve egemenlik hakkına karşı kalkıştığı askeri darbeyi nefretle ve şiddetle lanetliyoruz." ifadelerinin yer aldığı deklarasyona imza attı.

"Tüm dünya görmüştür ki, Türkiye'de bu vatanın, bu bayrağın, bu cumhuriyetin ve bu demokrasinin bir sahibi vardır ve o sahip; askeriyle, polisiyle, tankların önüne bedenini siper edinenden bayrağıyla kurşunların üzerine yürüyen isimsiz kahramanlarına kadar bütün bir milletin ta kendisidir." denilen deklarasyonda ayrıca, "alçakça darbe girişiminin akamete uğratılmasında vatan, millet, bayrak ve istiklal aşkıyla kanı, canı pahasına direnen bütün millete, TSK'ya ve Emniyet teşkilatına teşekkür" yer aldı.

Vatan, millet, bayrak, ve istiklal aşkıyla bir mücadelenin ortaya konulduğunun paylaşıldığı deklarasyonda, "Askerimizle, polisimizle ve milletimizin tüm fertleriyle vatanımıza, irademize ve demokrasimize karşı yöneltilecek her tehdidi, her ihaneti ve her zorbalığı her zaman bir ve beraber olarak bertaraf etmeye inançlı, azimli ve muktediriz. Bu millete ihanet eden herkes, her zaman bu milletin bir sel gibi coşan imanı, kardeşliği, beraberliği ve kararlılığı önünde yok olup gitmeye mahkûmdur." denildi.

Farklı görüşlerden siyasi parti temsilcilerinin bir araya geldiği basın toplantısında konuşan Vali Ahmet Okur, "Tüm ülkede 15 Temmuz'dan bu yana gerçekleşen birlik ve beraberlik duygusunun ilimize yansıması olarak her birimizin üzerinde mutabık kaldığı, birliktelik deklarasyonunu imzalıyoruz. Bu anlamda milletvekillerimize, belediye başkanımıza, siyasi partilerimize teşekkür ediyorum. Her Türk vatandaşı gibi bizler de Uşak halkı olarak darbenin her türlüsüne, milli iradeye karşı yapılacak her türlü girişime karşı olduğumuzu ifade etmek istiyorum" dedi.Cihan

Uşak'ta darbeye karşı ortak deklarasyon

Uşak'ta darbeye karşı ortak deklarasyon

Uşak'ta darbeye karşı ortak deklarasyon

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim